18km och lunch

Fick till ett riktigt gött konditionspass idag, trots att jag inte var så himla pepp för en gångs skull. 
Sprang 13km, hoppade av för att kissa (lol), sprang ytterligare 1km och sedan körde jag 1km-intervaller. 1km snabb powerwalk med rejäl lutning, 1km löpning på 17km/h och sen allt en gång till. Så sammanlagt blev det 18km! Stolt över mig själv, men samtidigt bitter över att jag inte fortsatte till 20km, haha! Mamma kom och störde mig och ville gå hem då hon var färdig, så jag fick snällt ge med mig. (inte alls så att jag var trött, nä)
Hoppade in i duschen med en gång då jag var alldeles blöt av svett (viktigt att nämna) och sedan hittade jag denna goda matlådan i kylskåpet. Lax med en sallad på quinoa, svarta bönor, gurka och avokado. Mums! 

Invigning av MMsports

Min dag igår var inte den bästa. Började bra, stack till gymmet direkt efter jag postat ett inlägg här i bloggen, rygg och biceps. Avskyr det passet, känns inte som att jag får bästa möjliga kontakt.. Nåja. Man ska väl ha sådana pass också! Tog mig igenom det åtminstone.
Tog mig sen in till stan för att träffa Chloe och gå på invigningen av MMsports! Himla trevligt. Blev bara en snabb sväng dock, men fick med mig nytt protein och en shaker! Inte för att jag behöver något av det, haha, men blev sugen i butiken. Har ju faktiskt inte något gott kasein hemma just nu, och jag saknar mitt fluff! ;)
Och shakern är ju så smidig! Det tillkommer små "burkar" som man kan skruva på, och förvara pulver i. T.ex pwo eller proteinpulver om man är på språng! 
Sen gick dagen käpprätt åt skogen. Visste i slutändan inte om jag skulle gråta, skratta eller gå och sova, typ. Haha. Fast det är en annan historia som vi inte behöver dra här. :) 

Vaknade upp på bättre humör idag iallafall, med träningsvärk i rygg och biceps! Blir alltid lika chockad då jag får träningsvärk där, då motivationen verkligen inte är på topp under passen. 
Nu ska jag bara smälta frukosten och sen sticka iväg till gymmet för ett konditionspass! Hoppas ni får en bra dag. 
 

Jun. 29, 2013

Godmorgon folks! Lördag idag och även öppningen av Mmsports här i Malmö. Så senare idag blir det en sväng dit med en vän. Får se om jag kommer hem med något, beställde just nytt protein från Fitnessguru haha. Har glömt att visa det här i bloggen, men tänkte att jag kunde vänta lite med det tills jag kan ge er en recension av smakerna. :) beställde iallafall one whey vanilla wildberry, one whey isolate Rocky road/pineapple och one egg blueberry cheesecake.

Men innan dess ska jag hinna med ett rygg- och bicepspass på gymmet. Värsta passet, men det ska nog gå bra.
Vad gör ni idag?


Blodsmak

Vet inte om ni är som mig, men jag har alltid värst träningsvärk i benen två dagar efter passet. Så när jag vaknade upp imorse var det inte lätt att kravla ur sängen, haha! 
Idag var det kondition på schemat - hade egentligen tänkt köra lågintensiv löpning och testa springa ett halvt marathon, meeen kände genast att de planerna var bortblåsta med denna värken i benen. Istället blev crosstrainern min kompis för 90minuter! Körde tungt och fort, med en snittpuls på 90% av max rätt igenom. Tror ni jag var slutkörd efteråt eller? Blodsmak i munnen och gud vad jag älskar det! Efter ett riktigt hårt konditionspass får iallafall jag en så härlig känsla i kroppen. Och eh, jäkligt hungrig blir jag också. Lunkade hem från gymmet och gjorde iordning lurre. 
Svarta bönor, grönsaker, räkor, avokado, ägg och fetaost. Mums! 

Hoppas ni får en trevlig fredag vad ni än gör. :) 

Frukost innan kondition


Löpning

Som jag skrev häromdagen har/ska jag ändra om i mitt träningsschema lite. Jag älskar styrketräningen precis lika mycket som jag älskar att löpa. Därför har jag fått välja att antingen vara bäst på det ena, eller medelmåttig på båda. Det går tyvärr inte att kombinera. Eller jo, såklart går det, men det blir himla svårt då löpning "äter upp" musklerna och det är ju inte direkt det man är ute efter när man tränar styrka. Visserligen kan jag köra HIIT för att bevara musklerna bäst, men jag gillar distanslöpning. Så, det funkar ju inte heller. 
Länge har jag tänkt att det gör ingenting om jag är medelmåttig på båda grejerna, så länge jag får och kan utöva både och. Men jag har insett att så är inte fallet. Löpningen har faktiskt haft huvudrollen inom träningen. Och jag har slagit många rekord under våren. Mitt första mål var att springa milen under en timme. Det är inte länge sedan jag sprang min första mil. 4 månader sedan för att vara exakt. Då tog det mig 56minuter. En vecka senare slog jag det rekordet med två minuter. Gick dock ut för hårt, min kropp var ju inte van vid löpningen. Skadade mig och fick vila från att springa i en månad. När jag tillslut vågade mig på milen igen, slog jag rekordet och klockade in på 50.57minuter. Tror ni jag var bitter eller? ;) Milstolpen var ju att komma under 50min. 
Två veckor senare var jag överlycklig, då sprang jag milen på 49.53! 
Sen har det bara rullat på. Skadat mig ett par gånger då jag varit för ivrig och fått vila emellan varven. Nu idag är mitt rekord på milen 39.56, som jag slog förra veckan. Det har gått fort för mig. Tänk att för bara 5 månader sedan hade jag inte sprungit distans i hela mitt liv?
Minns under högstadiet då vi skulle springa 2km så fort vi kunde på idrotten. Enligt idrottsläraren hade man bra kondition om man sprang 2km under 12minuter. Tyckte det var lite väl överdrivet och vi var många som klagade. Nu garvar jag åt att jag tyckte det var omöjligt. :) Man kan om man vill! 
Så, jag känner mig rätt färdig inom löpningen. Visst, jag har lite sug efter att köra riktig distanslöpning, springa lite långsammare och se hur många km jag klarar. Sugen på marathon. Men samtidigt lockar det att bli bättre inom styrketräningen också! Jag vill ha synliga muskler. Stora muskler! Vara rejält stark
Funderar fram och tillbaka hur jag ska göra, om jag ska fortsätta som jag gjort nu tills sommaren är över, och fortsätta satsa på löpningen, för att sen efter sommaren satsa mer på styrketräningen. 

Vi får se helt enkelt! :) 
Vill ni att jag skriver lite tips om hur man blir en bättre löpare? Eller har ni tips på vad ni vill läsa överhuvudtaget i min lilla blogg? Kram på er! 

Vaggar fram

Precis som jag trodde - jag ångrar det jag skrev igår. Har träningsvärken från helvetet i benen alltså! Knappt att jag kom upp från sängen imorse, haha. Tips till er alla; istället för att jaga vikter på gymmet (dvs lyfta så tungt som möjligt), glöm inte bort tekniken och kör lååångsamt! Då lovar jag er grym träningsvärk dagen efter.
Körde ju som sagt lite lättare vikter på squatsen (utöver de vanliga 90grader) där jag gick ner riktigt djupt och fick verkligen kämpa för att komma upp!
Idag vaggar jag fram och hatar att jag behöver gå och kissa var femte minut, att jag bor på fjärde våningen och att gymmet har grymt många trappor haha.


Nåja. Blev ett axel- och magpass på gymmet tidigare idag. Gick helt okej! Slängde in lite bröstövningar också, då jag verkligen älskar att köra bröst! Vilken muskel tränar ni helst, och vad är favoritövningen? Min är bänkpress.


Benpass

Åkte som sagt in till stan igår för att leta efter lite vardagskläder. Vad jag hittade och kom hem med? Löparstrumpor. Haha. Orkar inte. 
Blev iallafall en god middag på Jensens, 250g kyckling med rotfrukter. Protein come to mama. ;) 

Idag vaknade jag upp pigg i kroppen - fylld av energi taggade jag till ett benpass. Gick helt okej idag! Hade önskat att få med lite stela marklyft också, men då det var upptaget i princip hela passet fick jag ändra om lite i schemat. Tar igen det nästa gång! Såhär såg passet ut: 
  • Insida/utsida lår
  • Benpress
  • Squats (både lite tyngre och ass to grass med lättare vikter)
  • Bulgariska utfall
  • Benspark
  • Leg extensions
  • Vadpress
Samt en övning för rumpan. Satsade på att köra extra långsamt idag och verkligen känna hur musklerna jobbade och många set per övning. Himla skön värk efteråt, måste jag säga! Lär ångra att jag skrev detta imorgon. ;) 

Rödbets- och quinoabiffar RECEPT

Ni var ett par både här på bloggen och på instagram som ville ha receptet på mina biffar. Eller tja, mina och mina.. Äran kan jag inte ta åt mig helt av då jag hittat inspiration från den här bloggen. 
För att få ut 12 biffar gör såhär: 
  • 400g rivna rödbetor 
  • 4dl kokt quinoa tricolore 
  • 1dl pinjenötter
  • 1dl solrosfrön
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1 1/4dl vita sesamfrön 
  • 1dl havremjöl 
  • 1/2dl sojamjöl
  • 4 msk olivolja 
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk soja 
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2t sk cayennepeppar 
  • salt, vitpeppar efter smak 
Sätt ugnen på 175c. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke och forma sedan tolv biffar av smeten. Lägg biffarna på en bakplåtspapperklädd plåt. Sätt in plåten i ugnen och grädda i cirka 25-30min. Ta ut och vänd biffarna efter hälften av tiden. 
Servera med t.ex en sallad gjord på groddar, fetaost, avokado, tomat och gurka. Supergott! 
 

13kg

Godmorgon! Idag har jag bestämt mig för att ta en vilodag från träningen. En i veckan, som sagt. Har redan hunnit med en PW med två av hundarna, ätit frukost och är nu ute på ännu en PW med den tredje hunden.
På mina vilodagar ligger jag inte direkt i soffan hela dagen och pillar navelludd, nä mina vilodagar är ändå aktiva, bara det att jag inte sticker till gymmet och kör ett hårt pass(Ibland kör jag bodybalance på mina vilodagar).

Senare idag ska jag in till stan och shoppa lite är det tänkt, har knappt några sommarplagg! Eller vardagskläder öht, min garderob består av träningskläder typ. ;)

Lite småroligt förresten! Gick igenom min garderob och sållade ut sådant som inte passar, inte används osv, och möttes av alla mina plagg jag haft under anorexin. Mina ultimata "skinny jeans" tex. Testade plaggen och de flesta passade. Tillochmed jeansen! Javisst satt allt betydligt tajtare än förra året, men jag fick på mig det trots cirka 13kg mer kött på kroppen. 

Kommer nog slänga det mesta iallafall, men det var kul att se att jag kommit såpass långt och kunde hantera att en del plagg inte passade längre. Garvade till och med lite, haha. Vara 18år och kläder för 8åringar är för stort?! Glad att min rumpa och boobies är tillbaka. ;) 
Så - till alla er som kämpar därute: ni blir inte feta, oavsett vad hjärnspökena säger. 13kg låter mycket, men det är ju inte så att allt sätter sig på magen/låren, utan det fördelar sig jämnt över kroppen.
13kg tyngre, men också 100gånger gladare och snyggare.


Rödbets- och quinoabiffar

Spenderade gårkvällen (kan man ens säga så, haha?) med att göra matlådor åt mamma. Rödbets- och quinoabiffar blev det! Samt en sallad på groddar, gurka, tomat, fetaost och avokado. 

Idag blir det att göra egna matlådor åt mig, med kyckling istället. Eller kanske nötfärsbiffar? Hm.. Får se. Har ni några tips på vad ni stoppar i matlådorna? Eller ni kanske inte "foodpreppar" för flera dagar, utan tar gårdagens middag i lunchlådan? :) 
 

Energy Armor

För någon vecka sedan fick jag hem ett par armband från Energy Armor. De sägs ge en:
  • bättre fokus
  • ökad rörlighet
  • förbättrad balans
  • större inre lugn
  • smärtlindning
  • ökad styrka
  • bättre och djupare sömn
  • kortare rehabilitering vid skada
Låter för bra för att vara sant, eller hur? Jag trodde inte på produkten först men tänkte att hey, de är snygga och det skadar ju inte direkt att ha dem på sig. Nu, någon vecka senare, är jag beredd att ändra min åsikt. Jag har länge haft sömnproblem. Sover för lite, helt enkelt. Somnar sent och vaknar tidigt, alternativt sover inte alls. Ligger alltid och vrider mig i åtminstone en timme innan jag somnar. Men på senare tid har jag somnat såfort jag lagt huvudet på kudden! 
Och min mamma som också har sömnproblem, värre än mig, och har gått på sömntabletter i över 10år, har för första gången någonsin försovit sig! 

Så ja, jag tror faktiskt på dessa armbanden! Därför vill jag tipsa er om dem, och ge er 15%rabatt när ni beställer om ni anger mitt namn, Evelina, i kassan. :) 
Edit: Glömde skriva ut länken. Klicka här för att komma till hemsidan! 

Ny instagram

Tvivlar på att ni missat detta, då de flesta av er som läser min blogg kommer just ifrån instagram, men jag har bytt användare och heter numera fitnessbyevelaan! Fått flera frågor angående varför jag bytt användare, och det beror på att jag tröttnat på att jämt få påhopp. Folk som kommenterar att "det där är ju inte en fullständig måltid" trots att det visst är det. Dessutom kan jag äta en lite mindre måltid och kompensera upp nästa. Jag behöver inte längre äta efter ett matschema. 
Eller kommentarer som "nu börjar du allt falla tillbaka och bli kroppsfixerad" om jag lägger upp en flex-bild på mig? Förstår inte. Det är ju just vad min instagram handlar om. Träning, kost och hälsa. Och jag trodde jag hade förmedlat det bra. Visat att jag hittat min balans, men tydligen inte. Allt för ofta fick jag sådana dömande kommentarer som endast trillade in just för att denne vet om min bakgrund. Därför valde jag att starta en ny. Visst, alla tidigare följare vet om att jag haft anorexia och kan för all del lägga elaka kommentarer, men nu kan inte någon ny följare kika tillbaka i mitt arkiv och hitta delar av min histora/återblickar. Med ett rent och fräscht arkiv börjar jag alltså om. 
Följ gärna mig på fitnessbyevelaan, men tänk till en extra gång innan du kommenterar något som du aldrig hade kommenterat till vem som helst. Min instagram handlar om träning, kost och hälsa - intresserar det dig inte? Följ inte! 
Kram på er! :) 

Högtider

Igår var det midsommar, ifall ni missat det liksom. ;) Jag är inget fan av midsommarmaten, liksom jag inte tycker om julmat, påskmat osv. Varför? Då jag inte äter sillen på midsommarbordet eller janssons freselse på julbordet - de där "speciella" på de diverse högtiderna, blir det att jag jämt äter det ni kan se nedan (förutom vattenmelonen då, hehe) 
Tycker ni om maten som "hör till" de olika högtiderna vi firar i Sverige? :) 
 

Nytt träningsschema

Fick till ett rätt bra pass idag! Tidigare har jag kört axlar ihop med bröst och triceps, och mage lite här och där. Men när jag slänger in axlar med bröst och triceps tar passen alldeles för lång tid, och magträningen blir aldrig av och om jag kör mage blir det bara en eller två övningar.. Så därför har jag ändrat om i mitt schema lite och har en särskild dag just för axlar och mage. 
 

Har faktiskt korrigerat hela mitt träningsschema för att fokusera på muskelbygge just nu! Ska dra ner på konditionen innan varje styrkepass från 30 minuter till 15. Kommer köra 4 styrkepass, 1 yogapass, 2 konditionspass och 1 vilodag per vecka. Så en vecka för mig träningsvis kommer se ut såhär; 
måndag: vila 
tisdag: bröst, triceps
onsdag: ben på förmiddagen, yoga på eftermiddagen
torsdag: rygg, biceps
fredag: kondition (crosstrainer) 
lördag: axlar, mage 
söndag: kondition (löpning) 
Så till dagens pass dårå! 15 minuter på Octane-maskinen, axelpress, hantellyft åt sidan, front raises och baksida i cable för axlarna. För magen blev det olika sorters plankor i 10 minuter, hängande benlyft, russian twists, "ländryggen" (kan inte namnet på den hähä) och wood chops. Brände fint i axlarna och magen sedan! 
Och så lite mat! 
 

rubrik ällä

Vaknade alldeles för tidigt, som vanligt - kroppen har prompt bestämt att klockan sju är det dags att vakna. *gäsp*
Nu sitter jag här med frullen i högsta hugg, vaknade vrålhungrig så det fick bli en stor frukost idag! (Det på bilden och en äggmacka) Lyssnar ni på kroppen när ni väljer vad ni ska äta? Eller äter ni det "ni alltid gjort" alternativt det som var planerat t.ex? 

Hoppas ni hade en trevlig midsommar!

Älskade kondition

Dagens konditionspass var nog på allvar det värsta jag varit med om. Inte värsta som i dåligt, utan jäkligt tufft. 

Ser ni den där minimala ljusa fläcken högt uppe på tröjan? Det är färgen tröjan egentligen har.. Haha. 
Bara av bilderna att döma kan ni se att detta var ett grymt pass, eller hur!? 1h 30minuter på crosstrainern körde jag. Första 30 minuterna körde jag inte alltför tungt, bara snabbt. Nästa 30 minuter var intensiteten lika hög, men motståndet ökade desto mer. Sedan, de resterande 30 minuterna, drog jag på rejält på både hastigheten, motståndet och lutningen. Sista minutrarna var jag så slut och ville bara kliva av, men nej! Benen + rumpan brände och svetten rann - men passet skulle genomföras till fullo. 
Sedan promenerade jag hem från gymmet, duschade och intog denna goda lunchen. Celsius för att fylla på med energi. ;) Favoritsmaken är vilda bär, som på bilden, eller jordgubb/kiwi

Midsommar

Uuuh, vaknade upp med träningsvärk i hela kroppen. Främst rygg och ben, men bröst, biceps och rumpa värkte en hel del också.. Allt utom triceps haha! Så vilken tur att det är kondition som står på schemat idag. ;) sitter och skriver detta medan jag väntar på att PWOn ska kicka in, så detta är tidsinställt.

Glad midsommar på er förresten! Tycker egentligen sådana hör högtider som tex midsommar, Valborg osv är rätt onödiga.. En anledning att supa bara, åtminstone för folk i min ålder. (Säger inte att det är något fel med det, men det intresserar inte mig). Ikväll blir det antingen att åka till en kompis och grilla, eller fest. Brukar dock inte vara särskilt kul att vara den enda nyktra..
Nåja! Får se hur jag gör. Hur firar ni midsommar? :)


Smaklökar

Det bästa jag vet, är att äta naturligt. Inte krydda på en himla massa. Vill jag ha lite sälta i maten? Då brukar jag välja räkor som proteinkälla till middagen, och kanske lite fetaost på sidan. (visserligen ligger fetaosten i en saltlag..) Sötma? Skiva upp en frukt, t.ex mango eller persika
Brukar ni krydda maten mycket? Klart jag gillar kryddstark mat, men nu tänker jag just på sältan och sötman. Dvs salt och socker i maten. Visst vet ni att vi i Sverige får i oss alldeles för mycket salt än vad som är rekomenderat? Tror till och med vi får i oss det dubbla. 
 

Förbannad på den här könsfördelningen


FY vad förbannad jag blev igår när jag skulle hämta ut mitt paket från Celsius! Eftersom jag visste att det skulle vara tungt bad jag min mosters pojkvän svänga in där efter gymmet (att bära två flak celsius hem från postutlämningen, cirka tre km, är lite mycket haha). Så det var jag, han och mamma som klev in i butiken. 
Sa att jag var där för att hämta paket och han började leta efter det. Jag sökte med blicken och såg Celsius välkända logga ligga lite undanskymd och pekade på det.

- Ah, är det vitaminer och sånt? frågade han.
- Jaaa, typ. 
- Är det till dig? frågade han och pekade på min mosters pojkvän som svarade nej. 
- Jaha, det är till dig! sa han och pekade på min mamma. 
- Nej, det är till henne, sa mamma och pekade på mig. 
- Vaa, är det sant? Är det träning? Sån styrka? 
*Nickar* 
- Men du är ju liten flicka. Flickor ska inte träna sånt. 

Log litegrann, tog mitt paket och gick - men inombords kokade jag. Fan vad förbannad jag blir! Vadå "flickor ska inte träna sånt"?! Så himla trött på all denna könsfördelningen. Tjejer ska bära rosa, killar blått. Bilar är till för killar och barbies är en sjävklarhet för tjejer. Killar hör hemma på gymmet, tjejer ska stå i köket och laga mat, alternativt dansa balett. 

Jag tänker göra det jag vill. Stå och trängas bland killarna vid de fria vikterna, trots att vi "ska" nöta konditionsmaskinerna. Jag tänker ta i på gymmet och svettas, inte stå och fippla med mobilen eller fixa håret. Kan vi inte bara få vara människor? Inte uppdelade mellan tjejer och killar, där det är bestämt vad och hur man ska vara? 
 Jag är tjej och älskar att lyfta tungt på gymmet och svettas. Men jag älskar också att springa och laga mat. Ok? 
 

Min dag

Stressig dag idag, minst sagt! 
Vaknade och gjorde i ordning den här goda frukosten. Verkligen standard hos mig! Kvarg, keso, yoghurt toppat med banan, granola, hallon och blåbär för en gångs skull! 
Tog sedan ut hundarna och sen promenerade jag iväg till gymmet. 

Blev ett skönt benpass idag! Tog PB i benpressen, vadpressen och raka marklyft! Har precis lagt in raka marklyft i mitt schema och idag körde jag med 60kg! Känns grymt bra faktiskt. Särskilt nu när jag är inne i en period där jag bara vill sova, typ. Är så himla trött, men vet inte varför!? Vaknar av mig själv halv åtta och kan inte somna om.. Nåja. 

Skyndade hem från gymmet, åt lunch, gjorde mig i ordning och sådär, sen åkte jag in till stan för att träffa en kompis. Virrade runt lite i stan bara, haha! Och nu är jag hemma. Tror det blir en väääldigt tidig kväll för mig.. *Gäsp*

Utebliven mens

Usch, vad dålig jag är på att svara på kommentarer. Får sätta mig ner och göra det snarast! Just nu är jag påväg till gymmet för ett benpass, så tänkte att jag åtminstone kunde svara på en anonyms fråga angående min mens och om den kommit tillbaka.
Mensen försvann för mig våren 2011, dvs lite mer än två år sedan. Det var ungefär då allting startade för mig, men jag hade inte så ohälsosamt låg vikt och hade inte "fifflat" med maten länge.
Dock var jag rätt sen med att få min mens överhuvudtaget, och den var inte regelbunden. Ibland kunde det gå en månad och en vecka mellan, ibland två månader osv. Så det var inte konstigt för mig om jag en månad var utan. Fast precis innan den försvann hade jag börjat få den relativt regelbundet, tror bara det svängde med en dag eller så.

Men, två år utan mens ÄR mycket, särskilt nu när jag varit på en bra vikt och ätit ordentligt i nästan ett år. Så jg gick till min läkare som vet allting om min ätstörning. Han sa att det är normalt att det blir så, och det behöver inte betyda att kroppen mår dåligt, bara att den är lite defensiv så att säga, och att mensen förhoppningsvis kommer tillbaka snart. Vi gav det ett halvår, har jag inte fått min mens då ska jag gå och bli undersökt ordentligt.

Men ett tips till er, om ni som mig har utebliven mens trots bra vikt och matintag, försök att inte oroa er! Stress är en stor faktor till att mensen försvinner. För att vara ärlig tror jag det är därför min inte kommit tillbaka. Jag har lätt för att stressa upp mig och oroa mig i onödan. Har precis dragit på mig magkatarr pga detta. Så just nu försöker jag fokusera på att ta det lugnt. Ta dagen som den kommer!

Hoppas jag besvarade din fråga bra. :)


Kontrast

Godmorgon på er!
Dagen började effektivt; städning av lägenheten medan äggen till frukosten kokades, käkade, ut med hundarna på en PW, och sedan ytterligare en PW till gymmet. Nu har jag precis kört färdigt här och ska svepa min proteinshake och sedan powerwalka hem också. Skönt att vara färdig med allt så tidigt!

Stor skillnad från igår, haha. Vet inte vad det var för fel på mig, men herregud så trött och seg jag var! Ville inget annat än att sova och gråta typ? Lite piggare idag, men det håller i sig lite fortfarande.. Nåja, alla dagar kan inte vara på topp - och det tycker jag är viktigt att visa här i bloggen också!

Nä, nu ska jag sätta fart, och kanske jag hinner ut i solen lite innan min moster från Sthlm kommer hit. :)
Ha en bra dag!

 

Vila

Idag var det en seg tjej som vaknade upp efter alldeles för lite sömn. Somnade sent och vaknade tidigt. Steg upp efter en halvtimmes vridande i sängen och gjorde i ordning frukost. Under hela måltiden dividerade jag med mig själv om jag skulle gå till gymmet eller inte. Det kommande rygg och biceps-passet kändes inte ett dugg lockande, så jag bestämde mig för att köra ett "gör vad du känner för" pass. Packade träningsväskan och promenerade mot gymmet. Halvvägs stannade jag och frågade mig vad tusan jag skulle till gymmet och göra, om jag verkligen inte ville? Kroppen skrek nej och huvudet likaså, för en gångs skull. Så jag beslutade att inte gå till gymmet, och tog mig istället en lång PW på en timme och gick sedan hem. 
 
Vila är viktigt. Det är då musklerna växer, glöm inte det hörni! 
Istället ska jag spendera dagen med att göra matlådor, städa lägenheten och sådant tråkigt som måste göras, men som aldrig hinns med. (Eller okej, det är så himla tråkigt att jag inte tar mig tid att göra det) 
Här får ni dagens lurre också. Kyckling med en råris-sallad på avokado, tomat, gurka, kikärtor och fetaost. Mums! Drack en celsius till för att få lite energi också.

Rekord och svar på fråga

Åh, idag är jag full av endorfiner. Skulle ju som sagt köra ett stenhåt konditionspass på gymmet idag, vilket var precis vad jag gjorde. Körde först en kvart på Octane-maskinen för att värma upp, och gick sedan över till löpbandet. Började försiktigt för att känna av (har ju problem med knäna till och från), men det kändes bra och jag körde på! Tänkte inte springa långdistans, utan köra 5 kilometer och sedan avsluta med ytterligare en kvart på Octane-maskinen. Sprang och sprang samtidigt som jag lyssnade på musik och tittade på tvn som visade Cougar Town, och rätt vad det var så hade jag sprungit 5k på 19.03!!! Slog alltså mitt senaste "rekord". Anledningen till att jag skriver rekord inom " " är för att jag bara testat springa 5k så fort som möjligt en gång, och då efter en timmes cross. 
Eftersom det gick så himla bra bestämde jag mig för att fortsätta springa, bara lite till, och tillslut beslutade jag att ge mig på ett rekord på milen. Längesen jag sprang långdistans och verkligen körde slut på mig själv. 
Flera gånger kände jag för att ge upp och strunta i det, eller åtminstone sänka farten och strunta i att slå rekord. Men nej. Jag hade gett mig in i leken, och då får jag leken tåla, som man säger! Med lite snabb huvudräkning räknade jag ut vad som krävdes för att slå mitt tidigare rekord, 44.36, som togs för exakt två månader sedan.Höjde hastigheten och körde på. 30minuter.. 34.. 37... De sista minutrarna gav jag allt och drog upp hastigheten till max. Hela löpbandet skakade haha! 
Så.. är ni nyfikna på om jag lyckades slå mitt rekord? Ja, det gjorde jag!!! Drastiskt också. Klockade in på 39.56! Fyf*n vad slutkörd jag var efteråt alltså! 

Tänkte svara på en kommentar jag fick in också! Jag vet att jag borde köra intervaller/HIIT istället för långdistans för att behålla mina muskler, men jag älskar att springa. Fast jag älskar också att lyfta vikter. Så vad gör jag? Både och. Visst, jag kommer aldrig bli världsbäst inom löpningen eller styrketräningen, men det är okej för mig, så länge jag är kapabel till att köra båda två som jag älskar så mycket. 

Kondition

Godmorgon! Har precis tagit PWO för att strax promenera iväg till gymmet för att köra ett hårt konditionspass. Får se om knäna tillåter mig att springa, annars blir det Octane för hela slanten. 
Standardfrukosten - kvarg/keso toppat med banan, hallon, granola. Äggsmörgås! 

Krämig kycklingwok

Dagens lunch! Receptet på den här godingen kommer upp på deffrecept inom kort! 
 

15 juni

Godmorgon! Herremingud, she blogges again ;) 
Igår gick jag och familjen ut och åt på restaurang då mina småsyskon fick sommarlov och det är en tradition att vi gör något sådant när "siste man" fått sommarlov! Det var sushi, mongolian (?), teppanyaki samt asiatisk buffé - ugott! 
Åt anka, kyckling, cashewnötter, räkor, grönsaker, frukt och smakade på en bit friterad banan. För ja, vill jag ha, då äter jag, oavsett om det är nyttigt eller ej, ok? Vet ju att en del tycker att jag måste bevisa att jag kan äta sådant på daglig basis, men det handlar inte om ångest och liknande. Jag vill helt enkelt inte ha. Inte skulle ni tvinga en random människa på stan att äta lite godis mitt på dagen, "bara för att"? Äsch, nu kom jag ifrån ämnet. 
Detta var första tallriken/tallrikarna. Dock åt jag inte ens hälften av det här (bästa med buffé ju, man kan lassa på hur mycket som helst, smaka lite, ta om osv haha), och minst tre-fyra tallrikar till sen. Haha!
Dog ank-döden, deras gryta gjord på anka var så himla god! 
Nu, mina vänner, ska jag iväg och träna. Blir favoritpasset idag! Och sedan ska jag iväg och träffa en vän. Hur spenderar ni denna lördagen? 
 

Matinspiration från min ig

Hello! Vad glad jag blir att ni kikar in här trots den värdelösa uppdateringen, och era kommentarer är så himla rörande. Tack! 
Tänkte att jag kunde sammanfatta litegrann från de senaste dagarna på instagram. Kanske ni kan få lite middagsinspiration


På bilderna ovan kan ni se allt ifrån frukostmat till middagsmat, en köttfärspaj bakad på bönbotten, kyckling marinerad i chili/ingefära/lime/honung med kokosris, lax, stekta grönsaker och potatis, kycklingwok... Och det viktigaste: mitt nya beroende; hallon-kesokvarg toppat med banan, cashewnötter och jordnötssmör! gott

Kanske är jag tillbaka, vi får se helt enkelt! Bloggar när jag känner att jag har lust, tid och ork.
Annars finns jag som vanligt på instagram (evelaan) och även på deffrecept! Kram på er. 

Deffrecept.se

Hej på er! 
Usch, jag är verkligen dålig på det här med att blogga. Har bestämt mig för att mest skriva långa, viktiga (enligt mig) inlägg samt recept här. Har varken tid, lust eller ork att hålla igång en blogg. Särskilt inte nu är jag dessutom är en av skribenterna för deffrecept.se! En nystartad hemsida full av recept av folk som tränar, för folk som tränar! Hur bra? Kika in vetja! Klicka HÄR eller skriv in "www.deffrecept.se". Vi finns även på instagram, bara att söka på deffrecept. Har lagt upp ett recept redan, på stekt lax med bulgursallad samt limesås gjord på bla kvarg

Update

Hej på er! Har försökt blogga ett par gånger de senaste dagarna, men inget har kommit upp tydligen! Inte konstigt att de varit så tyst i kommentarsfältet. ;) 
 
Denna veckan kommer uppdateringen vara lite sisådär, slutspurten med skolarbete, studenter osv. Sen har jag lite annat på g också som ni ska få ta del av såfort jag får klartecken. Så håll ut! På fredag sätter jag mig i en bil och färdas i tre dygn upp till Piteå dessutom! 
 
men som sagt - håll ut! Jag är snart tillbaka med roligare inlägg. Puss!

Hemsk lördag

Hej på er! Redan söndag igen. Har ni haft en bra helg? :)

Igår var en riktigt dålig dag för mig, haha. Först åkte jag och tränade, 20min crosstrainer, styrka för rygg och biceps och sedan 10min löpning. Låter bra, visst? Men nej. När jag var inne på nästsista övningen som var bicepscurls med skivstång, så hade någon satt tillbaka vikterna fel. (Finns fem färdiglastade stänger för curls, med 5, 10, 15, 20, 30. Var inte så fokuserad (dreglade över en snygg kille hähä) och råkade ta 10kg mer än planerat. Märker det inte förrän jag ska dra upp stången och handleden, som jag skadat sen innan, knäcker till. Åh! Ont som tusan idag med och jag börjar tro att jag brutit något..

Sen, som pricken över i, behövdes det basilika till middagen vilket inte fanns på Ica 500m ifrån oss. Tog därför en PW till Willys som ligger 3km ifrån oss. Solen sken och jag hade ett skönt tempo. Handlade det jag skulle och begav mig hemåt. Tio (!!!) meter utanför affären börjar det ÖSA ner (skojar inte, var översvämningar på gatorna). Inte tänker jag på att gå tillbaka till Willys och vänta där nej, jag bestämmer mig för att springa hem. Dyngsur med en påse i näven kutade jag de 3km hem på 12 minuter. Haha. Fick ett extra träningspass!

Nåja. Det var min lördag! ;)
Som jag skrev gör handleden ännu ondare idag, så tror att det får bli lite lugnare på träningsfronten nästa vecka.
Mycket som händer då iallafall, så lite mer vila än vanligt gör nog gott.
Har en del skola att ta itu med, släkten kommer ner till Skåne från Piteå för student, och sedan åker jag med farmor och farfar upp på fredag morgon, så det blir att sitta i en bil hela helgen också.
Äsch. Kan vara bra att samla lite krafter inför kommande veckor. :) Något konditionspass och benpass ska dock gå bra.