Grön näringsboostad smoothie

Nu har jag varit sjuk i sen i söndags, med feber och en ordentlig förkylning. Därför bestämde jag mig för att ge kroppen en näringsboost, i form av en grön smoothie. 
Mixade avokado, spenat, banan, mandel, apelsinsaft, ingefära och spirulina tills allt var en jämn smet. 

Det är mitt bästa tips till er i dessa förkylnings-dagar, gör en grön smoothie! Innehåller så mycket antioxidanter, vitaminer och mineraler. 
Ingefära är antiinflammatoriskt och lindrar halsont och andra besvär som magont. 
Spenat är rikt på järn, kalcium, magnesium och kalium, samt en del vitaminer. Sen har vi väl alla hört att spenat bygger muskler.. ;) 
Slängde även i lite spirulina som är en alg med antibiotisk och bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar. Rik på mängder av vitaminer, men främst B12 och fettsyran omega-6. Att den i sin tur innehåller 60-70% protein är ju bara en bonus! 

Testa, vetja! Finns många varianter därute, så det är bara att googla. Jag slängde i vad som fanns hemma och har därför inga mått på någonting. Men jag lovar att det inte smakar spenat, haha. 

Ugnsbakad sötpotatis

Ett tips jag postade på instagram häromdagen, tänkte jag att jag kunde posta här med då det är så himla bra! Har du problem med att få till dina ugnsbakade rotfrukter? Innan blev mina rotfrukter alltid torra och fastnade i plåten eftersom jag inte använde olja, eller så blev det motsatsen - alldeles fettiga och "sladdriga" pga man råkat hälla på för mycket olja. Jag gillar mina ugnsbakade rotfrukter krispiga! Inte torra eller fettiga. 
Så vad jag gör är att skära mina rotfrukter (här ovan använde jag sötpotatis) i bitar och lägger dem sedan i en plastpåse. Häller i en skvätt olja + kryddor, och "knådar" påsen. Ut med potatisen på en plåt och in i ugnen. Blir perfekt varje gång! Krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Inte torra eller fettiga. :)

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Usch och fy, nu är jag trött på att vara sjuk! Vaknade upp pigg och kry igår, stack till gymmet och rev av ett grymt kombinerat ben- och konditionspass. Tog PB i benpressen och och lyckades göra två chins i slutet av passet, direkt efter varandra!
Gick därifrån nöjd och full av energi, men sen dalade det. Feber, frossa, huvudvärk, snorig, ont i halsen och öronen. Åh! Vill inte. 
Har så mycket i skolan just nu, och har dessutom fått ett jobb som jag ska på introduktion på imorgon! Så idag stannar jag hemma och försöker kurera mig så gott jag kan. 

Vad ska ni göra idag? 

Lite nytt

Var förbi gymgrossisten häromdagen och kom hem med detta:
Gold Standard Casein från Optimum Nutrition i chokladsmak, BMR Angel shaker, dragremmar från Better Bodies.

Jag har funderat ett tag på att införskaffa dragremmar då mina armar oftast ger upp innan ryggen, och därmed blir träningen inte så bra som den hade kunnat bli. Jag vill ju kunna kötta ut det där sista och gå ifrån gymmet totalt söndermosad och nöjd, men det har jag inte kunnat på ett tag nu, då jag blivit betydligt starkare i ryggen än armarna. Så jag tog tag i saken och beslutade att ett par dragremmar behövdes! Har inte hunnit testa dem än dock, men kommer med utlåtande när jag gjort det! :)

Kaseinet har jag i gröten vilket blir så otroligt gott, testa om ni inte har gjort det! Konsistensen blir mycket bättre med kasein än vassle, tycker jag iallafall. Släng i lite kakao för extra chokladsmak också! 
Hört att det ska vara kanongott att göra chokladpudding på just detta kaseinet, så det ska jag testa. Tänker mig att det skulle passa perfekt med jordnötssmör, hallon och banan till.... ;)

Vila hellre en dag för mycket än en för lite

Fick se mig besegrad igår, jag var faktiskt inte frisk nog att träna. Då jag kände mig bra på kvällen bestämde jag mig för att köra och ställde alarmet. Det negativa med att träna så tidigt som jag gör och under tidspress är att jag inte hinner känna efter hur kroppen/jag mår. Jag bara kör, liksom. Så även igår, och när jag kommit halvvägs genom träningspasset insåg jag att nä, jag skulle inte tränat idag. Avslutade konditionen och köttade axlar och mage istället, för att sedan gå hem och lägga mig i sängen. Febern var alltså tillbaka. 
Nåja, nu vet jag det! Känner du dig dålig - vila hellre en dag extra än en för lite. Att träna innan du är helt frisk kan förvärra allting så mycket. 
Därför fick det bli vila även idag, trots att febern är borta igen och jag mår bra. Ställde inget alarm imorse, utan bestämde mig för att låta kroppen bestämma uppstigningstid. Sover alldeles för lite om vardagarna egentligen, så en ordentlig sovmorgon var jag verkligen i behov av. Klockan sju vaknade jag pigg och utvilad, haha. Fast det är ju sovmorgon för mig! 

Time for cardio

Godmorgon! Klockan är fem på morgonen och här sitter jag och äter min frukost, som vanligt proteingröt och knäckebröd med ägg, succé! En grym blandning mellan kolhydrater, protein och fett. 
Vet inte om jag skrivit det här på bloggen ännu, men jag har börjat träna innan skolan då jag föredrar att träna morgon. Vissa kan tycka det är lite väl extremt eller vansinnigt att stiga upp innan fem på morgonen "bara" för att gymma. Men jag är en morgonmänniska, och tränar bäst då. Man får hitta sina egna rutiner, vad som passar en bäst! "Experimenterade" lite första veckan när skolan började, och då insåg jag att jag faktiskt inte orkar lyfta lika mycket på kvällen som på morgonen.
Det var tungt de två första dagarna att stiga upp tidigt, men sen gick det av bara farten. Så himla skönt dessutom, knappt en kotte på gymmet vid den tiden, och isåfall är det bara seriösa byggare och inte personer som mer pratar än tränar, ni vet? 
Så att man kan dansa runt och sjunga med till musiken, slippa trängseln och ha i princip hela gymmet för sig själv är bara en bonus. ;) 
Nä, nu ska jag ta och äta upp, smälta maten lite och sen blir det kondition. Börjar sent idag, så kan ta det lugnt en stund innan jag drar mig till gymmet. Ha en fin dag, det är ju helg för tusan! 

Vilodagar och kycklingwok

Som sagt, vilodag idag då jag hade feber för bara någon timme sen. Den har dock lagt sig nu, men även om det kliar i fingrarna att pysa iväg till gymmet så ska jag stanna hemma. Är väl ändå dags för en vilodag iallafall! Har träningsvärk i princip överallt dessutom, hehe. 

Här ovan ser ni dagens middag. Kyckling thai-wok toppat med basilika och cashewnötter, svart ris på sidan. 
Jättelätt att göra också, bara att strimla kycklingen, steka den, och under tiden blandar du fisksås, soja, riven ingefära, sambal oelek och lite pressad lime - allt efter smak. När kycklingen börjar bli färdig häller du ner wokgrönsakerna och steker dem tills de är mjuka och varma. Blanda sen ner din sås och låt puttra ihop sig lite. Blev en riktig succé! 

Svart ris är så himla gott, smakar lite nötigt. Innehåller mängder av antioxidanter, fibrer, mineraler och aminosyror. Verkligen något ni borde testa! Blir sällan att jag äter det trots att det är min favoritkolhydrat, då det ska kokas i cirka 45 min. Snabbt och enkelt är min melodi. ;) Men det är värt tiden! 
Jag hör många som påstår att man på vilodagar ska äta mindre än andra dagar. För "man gör ju inte av med lika mycket", det är helt fel enligt mig! Under vilan är det som kroppen bygger upp musklerna och reparerar sig, alltså då man behöver som mest energi egentligen. Jag äter på precis som vanligt, vilodag eller inte. Hur gör du? 

Fungerande dator

Hej på er! Äntligen har jag en fungerande dator igen, och kan uppdatera här lite oftare. ;) 
Sitter just nu i skolan, men ska strax åka hem då jag inte alls mår bra. Hela familjen är småsjuk, och jag har fått feber. Inte det roligaste direkt. Blir att åka hem och vila och hoppas att jag mår bättre redan imorgon. 
Så om ni ska träna idag får ni träna för mig med! :) 

Godmorgon!

Godmorgon! Sitter här och sörplar på en Celsius, haha. Känns lite för tidigt, men vad gör man inte för den extra energin man får. ;) 
Ska alldeles strax ta mig ner till gymmet för ett rygg- och bicepspass. Sovmorgon idag, så behöver inte stressa. 
Om ni följer mig på instagram så vet ni att jag börjat träna innan skolan av den enkla anledningen att jag föredrar att träna morgon framför eftermiddag/kväll. Dessutom är det så himla mycket folk på gymmet då att man knappt kan genomföra sitt pass. Nä, då är det värt att stiga upp 4-5 och träna, helt själv på gymmet och dansa runt! 
När tränar ni helst? 

Foodprep

Har precis ätit lunch på matstället Pita här i Malmö. Glömde min matlåda hemma imorse så fick lösa det på detta viset - för lunch behövde jag ju äta! 95kronor gick min sallad på, vilket inte alls är ekonomiskt. Så mitt tips till er som av någon anledning inte vill äta skolmaten eller kanske inte får lunch på jobbet, gör matlådor! Ägna någon timme en gång i veckan till att göra matlådor.

Igår stod jag och gjorde chili con carne med svart ris (lägger i grönsakerna efter som de ska ätas).
Har ni inte tillgång till micro och vill ha mat som är god kall? Gör en sallad! Det gjorde jag också, och då kokar jag fullkornsbulgur (eller vilket sädesslag ni nu föredrar) och steker upp kyckling. Sedan lägger jag allt i två burkar och sen på kvällen är det bara att lägga ner tillsammans med grönsaker i morgondagens matlåda. Hur smidigt som helst!

Ett annat tips är att köpa "frozzypack" som är en matlåda vars lock är en kylklamp, tror den håller maten kall i cirka 8 timmar!

Det här sparar SÅ mycket pengar och du vet precis vad du får i dig.


September

Ni undrar vart jag tagit vägen, och ja det undrar jag också. Haha nej, men det blev lite stressigt där ett tag och sedan när jag väl sätter mig ner för att försöka sammanfatta allt som hänt undertiden jag varit på villovägar känner jag mig bara mer stressad. 
Men nu är det september och nu ska jag banne mig se till att komma igång igen! Puss!