5km på 19.23

Drog av mitt bästa konditionspass på länge, har nog aldrig varit så slut tidigare! Knallröd i fejjan efteråt, och det säger mycket då jag aldrig blir röd iom mitt koreanska ursprung. ;)

Hade planerat att springa, men favorit-löpbandet var upptaget (nörd jag är, lol), så jag bestämde mig för att köra crosstrainer. Sagt och gjort; drog av en timme med himla hög hastighet och motstånd. Gick sen för att stretcha och då såg jag att "mitt" löpband var ledigt. Självklart var jag bara tvungen att spriga liiiite. Powerwalkade 1km (för jag var ju inte uppvärmd? Eh!), nollstartade bandet och sprang sedan 5km på 19.23!
Slutkörd men glad gick jag sedan någon kilometer hem också, då bussen inte skulle komma först på 30minuter.

Nöjd med tiden då jag trots allt just hade kört 1timme på crosstrainern och var slut redan då, men någon dag ska jag testa igen och då börja med att springa. ;)

Väl hemma slängde jag ihop en sallad på kyckling, groddar, grönsaker, avokado och smulad fetaost. Går på ett kick och smakar som en dröm! Vet inte hur många dagar i rad jag käkat det. Men som de säger.. Varför ändra ett vinnande koncept, hehe!

Ha en fin fredag hörni, och bor ni i Skåne som jag, gå ut i solen! Hela 24grader hos mig.


Styrketräning eller kondition?

Godmorgon! Allt bra med er?
Hos mig är det superfint väder och jag började dagen med en promenad med hundarna - i shorts och linne, och svettades. Hur skönt?!
Dock hatälskar jag sommaren. Älskar värmen men avskyr pollen. Här sitter jag i detta nu och snörvlar ikapp med fågelkvittret.. Haha.
Påväg till gymmet just nu för ett konditionspass, åh! Längtat hela veckan. ;) Jag har lagt in mina kondispass fredag och söndag, så det blir ju ett par dagar utan ett riktigt hårt, svettigt och långt pass.
Vad föredrar ni, lyfta vikter eller kondition? Jag måste nog säga att jag gillar båda två otroligt mycket, men löpningen ligger snäppet före..


Trött men glad..

..beskriver mitt humör/tillstånd just nu. Haft en himla stressig dag idag, men på något sätt lyckats hinna med allt och det med humöret i behåll! 

Började dagen med ett grymt bröst, triceps och axelpass idag - fick en otroligt bra kontakt och var totalt slutkörd efteråt. Blodsmak i munnen och när jag körde ett par armhävningar i slutet så kom det lite kräks i munnen. Fräscht va? ;) Haha. Även idag satsade jag på att lyfta tungt istället för fler reps men lägre vikt. 
  • Bröstpress 
  • Liggande bänkpress
  • Flyes
  • Triceps pushdowns 
  • Tricepspress över huvud 
  • Sidolyft 
  • Frontlyft
  • Axelpress 
  • Armhävningar 
Där har ni dagens pass! Började med 30 minuter crosstrainer och avslutade med lite mage också. Armhävningar är himla underskattat måste jag säga! Slängde in ett par i slutet och körde tills armarna helt gav upp. Darrade när jag var färdig, så himla härlig känsla. 
 

Davosgröt - recept

Godmorgon
Vaknade tidigt idag pga byggarbetare i lägenheten bredvid min som bankar och har sig. Så himla trött på det nu, vet inte hur länge de renoverat det ena efter det andra här.. Förhoppningsvis är de klara snart!

Förberedde min frukost redan igår som jag redan hunnit mumsa i mig. Som ni kanske vet är jag inte ett stort fan av davosgröt, men så testade jag att göra den på mitt sätt och enbart blanda i sådant jag gillar, och då blev den plötsligt godare. ;) Här nedan är den med lingon, vilket jag testade för första gången igår, i vanliga fall gör jag den på hallon, så receptet kommer med hallon! Men vilka bär som helst funkar ju. 
  • 1dl havregryn 
  • 2dl vatten
  • 1dl yoghurt
  • 1dl kvarg
  • kokos
  • banan
  • hallon (eller andra bär)
  • vaniljpulver
Koka havregrynen till en gröt med vattnet. Ställ åt sidan och låt svalna medan du i en burk blandar ihop yoghurt, kvarg, kokos, mosad banan och hallon. När gröten är kall häller du ner den i burken och blandar. In i kylskåpet över natten! Enkelt va? 
Man kan förstås skippa att koka gröten i vatten, men jag föredrar det då gröten inte blir lika sträv som när man bara blandar med yoghurt/kvarg. 

29 maj

Godmorgon! Tack för alla frukosttips förresten, nu har jag lite att testa om jag skulle tröttna ordentligt på min standardfrulle. ;)
Ändrade om den litegrann imorse iallafall - ägg på knäckebröd istället för mjukt, nötter i kvarg/keso-skålen istället för granola. Variation förnöjer, och gott var det! 
Idag har jag vilodag från gymmet. Ska till skolan på en stund och sedan bär det av mot ett Bodybalance pass. Nytt schema idag och det ser jag verkligen framemot! Förresten; är ni en av de som har förutfattade meningar om bodybalance, yoga osv? Då säger jag bara: TESTA! Jag var negativt inställd när jag gick dit första gången, endast för mammas skull, men efter det ändrade jag helt syn på bodybalance och yoga. Det är mer krävande än man tror! Och det är riktigt bra om man är dålig på att stretcha eller stel i musklerna/ovig. Numera är jag stammis på passet! ;) 
Nä, nu ska jag sluta tjöta på här och göra mig i ordning för skolan. Känner mig förövrigt lite stolt som har räknat ut en hel mattebok på 6 veckor. Hoho. 

Ha en fin dag allesammans, så hörs vi senare! 

Benpass

Det blev ett benpass idag på gymmet och herremingud vad mina ben lider redan nu, haha. Har mesat litegrann på just benpassen ett tag nu, pga mina knän. Men idag kändes de okej och jag var på måste-kötta-humör! Satsade på att lyfta tungt och köra färre reps, vilket jag inte brukar göra, så idag fick jag till en hel del PB också. Har fått många frågor om hur mina pass ser ut, och kikar ni i "veckans träning" kategorin så hittar ni hur en typisk vecka med träningen ser ut för mig.
Här nedan får ni dagens träningspass också! Fick skippa knäböj och bulgariska utfall som brukar vara en del av mina benpass då jag inte vågade pressa mina knän allt för mycket. 
  • Insida/utsida lår 
  • Benpress  
  • Sittande benspark 
  • Liggande lårcurl
  • Raka marklyft
  • Kickbacks
  • Vadpress
Körde fyra set på varje övning, varav 1 av dem körde jag lite lättare och 15reps, och de resterande 3 seten tungt och 8reps. 
Började även passet med 20min crosstrainer, och avslutade med 5min löpning och 5min PW i rejäl uppförsbacke. Tänkte egentligen köra 30-20-10 intervaller på löpbandet i slutet, men mina ben var slutkörda, haha. Nöjd med passet iallafall! 
Här får ni dagens lunch också! Ungefär som igår, fast med fullkornsdinkelpasta istället för fullkornsbulgur. 


28 maj

Godmorgon! Allt bra med er? :)
Här sitter jag i "nattmössan" och äter frukost - det jag alltid äter. Keso/kvarg toppat med hallon, banan och granola, samt en äggmacka. Börjat tröttna lite på det nu, efter att ha ätit samma i någon månad? Haha. Utökade med äggsmörgåsen för inte så längesedan, så äggmackor är fortfarande en stor favorit. ;) 
Ni kan väl lämna en kommentar här nedan om vad ni åt till frukost idag? 
Taggar till träning. Favoritsmaken på Celsius, vilda bär! Inte långt därefter kommer lemon/lime och de utan kolsyra, persika/mango och jordgubb/kiwi.
Idag blir det antingen ben eller bröst, triceps och axlar som köttas på gymmet. Har inte riktigt bestämt mig, utan får se när jag kommer dit vad knäna har att säga om saken. Helst vill jag köra ett ordentligt benpass då det var ett tag sen pga knäna, men jag lyssnar på kroppen och vill den inte, så blir det inte heller så. 

Tillbaka!

Hej på er! Jag ber så himla mycket om ursäkt för att jag varit så dålig på att uppdatera bloggen. Mycket i skolan och allmänt, men nu är jag tillbaka! Såg att jag fått en hel del respons till mitt förra inlägg, vilket jag tycker är himla kul! Ska sätta mig ner och svara på kommentarerna snarast. Kom ihåg att om ni inte har en blogg så svarar jag i inlägget ni kommenterat alternativt i ett nytt inlägg. 

Är det något ni funderar på? Vad vill ni se här i bloggen? Tänkte sammanställa ett inlägg just med frågor då det trillat in ett par stycken och det är sådana frågor som skulle vara intressant för alla att få svar på, tror jag iallafall! 

Här har ni dagens lunch! Stressade iväg till gymmet imorse och glömde ta fram något protein ur frysen imorse i all hast, så påväg hem från gymmet gick jag inom ICA och köpte en grillad kyckling. Tar man bort skinnet är det faktiskt bra mat! 
Kom hem, skar upp hela kycklingen under tiden bulgurn kokade (ett tips är att koka med buljong, blir så himla mycket godare då!) och sedan var det bara att skära lite grönsaker samt lite fetaost.Tog tio minuter, högst! Snabbmat i mina ögon. :) 

Dagens samhälle

Jag är så in i bomben trött på alla dessa kommentarer. "Varför äter du nyttigt? Varför tränar du" osv. Jag förstår inte varför det är okej för andra att kommentera hur någon annan äter, eller nej, förlåt, hur en som äter hälsosamt äter. För inte tusan är det okej om jag går fram till någon som är smällfet och säger "eh, du, ska du verkligen äta den där pizzan?" t.ex. 
Särskilt jag, som tidigare anorektiker, ska absolut inte välja fullkornsbröd framför vitt bröd, fett ifrån avokado/nötter etc istället för färdiga såser med massa e-ämnen. Inte heller ska jag ha nötter i yoghurtskålen, utan sockriga flingor är rätt! Jag måste tacka ja till den där kanelbullen för att bevisa att jag är frisk, jag ska dyrka donkenmat och gud förbjude om jag skulle äta en sallad!! 
Varför är det så? Jag väljer att äta hälosamt för att jag vill det och min kropp mår bäst av det. Av vitt bröd får jag ont i magen samt känner noll mättnad och blir hungrig med en gång igen, likaså av snabbmat. Fast även jag har dagar då jag struntar totalt i detta och hellre äter en sunkig cheeseburgare framför en fräsch sallad, och tar smällen dagen efter. Men inte varje dag, och det är ett aktivt val jag gör för att må bra på insidan och ut.
Jag äter nyttigt, ja, men nyttigt betyder inte att jag svälter mig själv och äter yttepytte portioner. Skulle jag äta som matschemat man får på sjukhus pga ätstörningar hade jag gått hungrig hela dagen. Jag lyssnar på min kropp och vad den behöver, och det är inte att äta enligt ett förbaskat matschema med exakta mängder. 

Jag kommer nog alltid få sådana här kommentarer, inte minst för att jag just äter hälsosamt och tränar vilket sticker så enormt i vissas ögon, men också pga att jag gått ut med min ätstörning öppet. Och det är smällar jag är villig att ta, då jag dagligen får mail/meddelanden på kik från folk som ber om hjälp. Jag vill använda den kunskap jag har till att just det, hjälpa. Men jag tänker inte stå och ta emot sådana här påhopp pga mitt val av livsstil.
Den här bilden fick jag höra var ohälsosam och "att jag ens kallar det för middag". What? Vad är problemet med denna måltiden? Den innehåller protein ifrån räkor, keso och ägg, fett ifrån ägg och avokado (samt halloumi och pumpakärnor), kolhydrater från bönorna och surdegsbrödet som inte syns. Där har vi det! Jag lägger inte upp exakt allt jag stoppar i mig, långt ifrån. Som sagt, till den här måltiden åt jag även ett surdegsbröd och en timme senare var jag hungrig. Vad gjorde jag då? Jo, jag åt mer. Herre, vad trött jag blir på att höra hur jag bidrar till hälsohets och allt vad det kan vara.

Respektera era medmänniskor och lev som ni vill. Vill ni inte äta hälsosamt och träna så som jag gör - jamen gör det inte . Trivs du med ditt liv som det är, varför förändra? Man ska aldrig göra något som man inte vill såvida kroppen inte tar tillskada (dvs över- eller undervikt). Lev ditt liv som du vill leva det, så lovar jag att jag lever mitt som jag vill. 

Celsius

Hej på er! Long time no see, hehe. Är nog sämst på det här med att blogga, men jag gör mitt bästa! La upp den här bilden på min instagram igår och fick ett par frågor. Vad är celsius? När dricker man celsius? Varför dricker man celsius och är det nyttigt? Tänkte att jag kunde svara i ett inlägg! 
Celsius är en sportdryck som innehåller vitaminer, grönt te, ingefära, guarana och koffein, men utan kalorier, kolhydrater eller socker. Alla dessa ingredienser är framtagna i syfte att höja kroppens ämnesomsättning så mycket som möjligt - men med naturliga ingredienser 
Vitaminerna som celsius består av är; C-vitamin (bidrar till en normal funktion av kroppens nerv- och immunsysten Ökar kroppen järnupptag samt bidrar till minskad trötthet och utmattning), B2, B3, B5, B6 och B12 som bidrar till minskad trötthet och utmattning. 
Celsius finns i smakerna apelsin, cola, citron/lime, vilda bär, jordgubb/kiwi och persika/mango, varav de två sistnämnda är utan kolsyra.
Man dricker helt enkelt celsius när man känner att man behöver energi! Jag brukar ta med en till träningen. Sedan om det är nyttigt eller ej är upp till var och en att spekulera. Alla är vi olika! :)



Veckans träning - v.19

Måndag: 30min crosstrainer, styrka för bröst, triceps
Tisdag: 30min crosstrainer, styrka för rygg, biceps
Onsdag: Body balance
Torsdag: 30min crosstrainer, styrka för ben, mage
Fredag: 1h 50min Octane
Lördag: 30min Octane, styrka för rygg, biceps
Söndag: 1h 50min Octane, styrka för mage
 
Förra veckans träning ser ni här! Blev en hel del kondition denna veckan, haha. Fastnade antingen framför en serie, i telefon eller mitt i en spurt. Octane är som ett löpband och crosstrainer kombinerat, grymt jobbigt! 

Instagram

Hej vänner! Jag ber om ursäkt för den himla dåliga uppdateringen. Just nu är det mycket i skolan, har precis fyllt 18 och så har jag försökt vara ute i solen så mycket som möjligt, vädret har ju varit underbart! 
Tänkte jag kunde dela med mig lite av vad som hänt på min instagram? Där uppdaterar jag ju flera gånger per dag. Är det något ni önskar recept på av det nedan? Vad vill ni läsa om? Har lite bloggtorka. Ja, redan.. ;)

Perfekta ägget / Svettig tös efter ett killer konditionspass
  
Frukostmat till middag, surpriise! / Tränade med mami

Hemmagjord kokoswrap med bönröra / Tacos! 

Jag på min 18årsdag / Experimenterade fram en nyttig variant av risifrutti - pina colada
Unnade mig en sån här på födelsedagen! / Skrev ett litet utdrag från min historia

Tycker jag börjat få en liten rumpa! / Drömglaset! 

Kycklingsallad / Min bror påstod att jag inte har muskler.. Pfht! 

Frullerulle

Godmorgon finisar! Har ni också haft sådär underbart väder de senaste dagarna? Idag är det visserligen mulet, men varmt iallafall. När jag tog hundarna imorse kunde jag gå i t-shirt bara, huuur skönt!? 
Just nu sitter jag och smaskar på frukosten ni kan se på bilden nedan. Åt exakt samma igår, haha, men det var så gott att jag var tvungen att göra en repris. Märks det att jag är en periodare? ;) 
Ska bara käka upp frukosten, handla bullar åt hela familjen som också är lediga idag, och sedan pallra mig till gymmet. Bröst, triceps och axlar står på schemat! Ha en fin dag. 
  • Proteinsmoothie toppat med granola och hallon
  • Fullkornsbröd med keso/skinka/tomat 
  • Fullkornsbröd med avokado/ägg

Shortspremiär

Tog mig äntligen till läkaren igår och blev undersökt. De tog blodprover, levervärden osv. Tydligen är jag helt frisk (eller ja, levervärdena har inte kommit tillbaka ännu). Både glad och ledsen för det. Glad för att det faktiskt inte är något fel på min kropp, men ledsen för att jag ju fortfarande mår dåligt och det hade varit skönt att få veta vad, liksom. Och kunna göra något åt det. Nåja. Förhoppningsvis börjar jag väl må bättre snart. 
Vädret var helt underbart hos oss igår. Över tjugo grader i skuggan så shortsen fick åka på för första gången i år! Hur är allt med er? Vad vill ni läsa om? Puss!

Motivation

De senaste träningspassen har jag haft noll träningslust, noll motivation och bara velat vända, åka hem och lägga mig i soffan med en stor påse med godis, typ. Men jag har tagit mig till gymmet iallafall och utfört de planerade träningspassen. Varför? För att jag vet att jag kommer tacka mig själv efteråt. För att jag älskar att träna, att svettas, att känna hur musklerna svider. Det är jag, helt enkelt, min livsstil och jag älskar det. Jag vet att jag kommer vara "back on track" inom ett par dagar. Just nu behöver jag bara göra och vänta in den där känslan, den där lusten att bara gå in på gymmet och kötta
MEN, det kan också vara smart att vila. Det kan vara din kropps sätt att säga ifrån att det är för mycket. Vill du verkligen inte åka och träna, gör det inte. Gör något annat. Träffa vänner och få lite kärlek i vardagen, sådant du annars inte hinner med när du jämt tränar. Gå på en PW istället för att dra till gymmet om du känner att du får mer ut av det än att lyfta vikter trots att din kropp skriker att den inte vill. 
Skillnaden är att jag har hittat mitt kall, jag vet att jag kommer få tillbaka lusten inom kort, och att jag just nu bara måste stå ut. Jag älskar att träna, men motivationen sviter för mig med ibland. Inte ofta, men ibland. Och det är okej! 
Idag ska jag dock inte gå till gymmet för varken cardio eller styrka, nej. Är alldeles för upptagen idag så det får bli en vilodag, men slänger mest troligt in ett bodybalance-pass ikväll. Träna för själen är viktigt också, vet ni! Kram. 

Frukost

Godmorgon! Skriver det här lite i farten då jag alldeles strax ska ut med hundarna och sedan iväg till gymmet. Tänkte bara visa er min goda frukost! En bägare med hallon, choklad och jordnötssmak! Satt inte helt fel kan jag lova. ;) 
  • Första lagret: mosade hallon blandat med lika delar keso/kvarg, sötat med vaniljpulver och stevia
  • Andra lagret: mosad banan blandat med kakao och jordnötssmör 
Och så ytterligare ett lager med hallon-kvarg/keso, toppat med hallon och jordnötssmör. Mums!

Liba-pizza

Något som är riktigt gott är liba-pizza! Dvs pizza på libabröd. Libabröd är orientaliskt tunnbröd som kan vara lite svårt att hitta dock. Jag har sett det på willys, men lättast är det nog att hitta i sådana små utländska butiker. Bara att smeta på lite krossade tomater, valfritt pålägg, ost och sedan skjutsa in läckerheten i ugnen tills pizzan fått färg. Hur gott som helst och går på ett kick! 
Ber om ursäkt för kvalitén på bilden.. Instagrambild nu igen, hehe.. Kram!

Veckans träning - v.18

Måndag: 30min crosstrainer, styrka för brösttricepsaxlar
Tisdag: 30min crosstrainer, styrka för ryggbiceps.
Onsdag: VILA
Torsdag: 100min crosstrainer, styrka för mage.
Fredag: 100min crosstrainer
Lördag: 30min crosstrainer, styrka för brösttriceps, axlar
Söndag: 90min octane 
Kommentar: Blev lite mer kondition än vanlig denna veckan och mindre styrka. "Fattas" ett benpass men då mina knän har spökat har det fått vänta. Saknat löpningen också, men jag vågar inte riskera att knäna ska bli värre så crosstrainern och octane-maskinen har fått vara mina vänner. (Octane är som en kombination av ett löpband och en crosstrainer, jobbigt som tusan) Hoppas att nästa vecka blir bättre! Kanske att det blir lite styrka i eftermiddag med mamma också, vi får se! 
 

5 maj

Godmorgon! Vaknade upp på desto bättre humör idag, vilket jag tackar för. Är inte van vid såna dippar längre, och det bästa är att det just bara är dippar som kommer sällan för mig numera, jämfört med innan, då de bra dagarna var få. 
Fick hem nytt protein från fitnessguru igår förresten! Tidigare har jag testat deras one whey chocolate hazelnut, pistachio/coconut och strawberry/white chocolate. Favoriten är den sistnämnda, särskilt i smoothies! Men de har tagit slut för länge sedan, (testat ett par sorter från t.ex mmsports, gymgrossisten osv också) så nu var det dags för en ny leverans. Denna gången fick det bli One Power (Pwo), One whey kiwi/yoghurt som är poppis nu, och One whey isolate peanutbutter då jag är helt tokig i jordnötssmör.
Har testat dricka isolate som shake och kiwi/yoghurt i gröten, men vill inte göra något utlåtande förrän jag testat dem lite mer! :) 


Det är okej

Jag har suttit och stirrat på datorn hur länge som helst nu. Funderat på vad jag ska skriva. Vill skriva peppande, inspirerande. Men just nu kan jag inte. Mitt mående pendlar så himla mycket just nu. I ett par dagar har jag mått bra - skrattat, levt och inte tänkt så mycket. Till och med kunnat stå framför en spegel, helt naken, och faktiskt gillat min kropp. Visst, inte så att jag tänkt "DAMN, smokin' hot!" eller så, men åtminstone kunnat acceptera det jag såg. Och spegeln jag tittade i är placerad framför ett sådant osmickrande ljus, ni vet? Där man ser minsta lilla skavank. Där stod jag, som flera år hatat mig själv och min kropp så innerligt, och tyckte trots allt att jag såg okej ut. Det är ett jäkla stort framsteg för mig. 

Men trots det hittar jag mig stirrandes in i väggen. Gråtfärdig. Slutkörd. Då och då undrar jag hur mitt liv hade varit om jag inte hade drabbats av en ätstörning. Vart jag hade varit idag. Vem jag hade varit. 
Ibland slås jag av tanken, att tänk om jag inte blir friskare än såhär. Tänk om jag aldrig blir fri? Det skrämmer mig. Ovissheten. Känslan av att allt är hopplöst. Att jag kämpar i onödan. 
Jag är rädd för framtiden. Rädd för att släppa in folk. Men mest av allt är jag nog rädd för att känna. Det är lättare att inte känna alls, att bara stänga av. Som jag så länge gjort. 

Så nej, jag tänker inte ljuga och säga att allt är bra. Det är det inte. Idag är jag inte på topp, men det är okej, för jag vet att det bara är en dålig dag, inte ett dåligt liv. Jag vet att det bara är dumma tankar som säger att jag aldrig kommer bli frisk. För det kommer jag, och jag tänker aldrig ge upp. Jag ska ta tillbaka det som är mitt. Det är okej att känna. Det är en del av processen mot friheten.
Så idag säger jag ingenting mer än det här. Det är okej. Jag, och ni, är bra som vi är. Vi kommer må bra tillslut. Kanske inte idag, kanske inte imorgon eller ens nästa år, men en dag kommer det bli bra. 

Recept: chokladbollsröra, hallonsås och jordnötsfluff

Godmorgon på er! Sovit gott? Det har då inte jag iallafall! Vridit och vänt på mig hela natten.. Nåja. 
Här nedan ser ni dagens frukost, chokladbollsröra, hallonsås och jordnötsfluff. Hur gott som helst! Receptet hittar ni under bilden, och kommer ifrån Emma! :)
  • 1.5dl keso
  • 0.75dl havregryn
  • 1msk kakao (tog mer kakao)
  • 2msk kokosflingor (jag struntade i kokosen)
  • 1krm vaniljpulver
  • 1 banan
  • 1dl hallon
  • 1äggvita
  • 1/2dl kvarg
  • 1tsk honung (jag skippade det)
  • 1msk jordnötssmör
Gör såhär: Mixa ihop keso, havregry, kokosflingor, vaniljpulver, kakao och banan till en röra med en mixer som du sedan lägger upp på ett fat. Mosa de tinade hallonen och fördela över röran. Vispa äggvitan hårt till ett fluff och blanda sedan försiktigt ner kvargen, honungen och jordnötssmöret, lägg detta ovanpå resten! Mums! 
 

DROPPA 10KG PÅ EN VECKA!! - vikthetsen

Vid denna tiden på året brukar vara då jag får återfall i anorexin. Då jag går ner mig rejält. Sommaren är påväg, varmare tider likaså. Dvs mer hud syns och bikinin åker på. Allt tidningarna skriver om är hur du snabbast blir av med de där "extrakilona", vilka övningar du ska göra för att få den där platta magen och allt det dära. Vart man än vänder sig så får man det i ansiktet. Folk bantar till höger och vänster och det tar aldrig slut. Men vet ni? Lika snabbt som kilona åker av kommer de tillbaka. Just för att det är en absurd bantningskur som inte är hållbar. Vad tror du händer såfort du börjar äta igen? Jo, du går upp i vikt igen. Och vad gäller övningar för en platt mage? Det funkar inte så. Du kan inte punktförbränna hur gärna du än vill. För att få en platt mage hjälper det inte att göra hundratals, kanske tusentals, situps. Nej, du måste bli av med fettet på magen först, innan den där platta magen visar sig, vilket du gör genom konditionsträning
Snälla, börja inte banta. Gör inte tusentals situps förgäves i hopp om att få den där platta magen. Köp inte de där tidningarna vars framsida pryds av "droppa tre jeansstorlekar inom en vecka!" Gör det bara inte. Är du inte nöjd med hur du ser ut idag, fundera på varför det är så. Har du ett normalt bmi och inte är överviktig är det antagligen omgivningens hets som tagit sig in i huvudet på dig. Då behöver du jobba på din självkänsla, inte på att bli av med de där icke-existerande extrakilona. Är du överviktig? Ja, då kanske du borde gå ner i vikt. Men inte för att sommaren är påväg, eller för att omgivningen säger det, utan för din skull. För att kroppen varken mår bra som överviktig eller underviktig. Men gör det för guds skull inte på det sätt som tidningarna föreslår. Det är inte hälsosamt någonstans.
Har du aldrig tränat förr, gå inte ut med inställningen att du ska träna sju dagar i veckan, då lovar jag dig att du kommer ge upp snabbare än du hinner blinka. Sätt upp realistiska mål. Kanske träna 1-2 gånger i veckan och sedan öka? 

Kosten är A och O vad gäller viktnedgång. Samma som med träningen gäller här. Ät inte mat som du inte tycker om! Att äta nyttigt är inte detsamma som att äta äcklig mat. Tycker du inte om kvarg som "alla" äter just nu, ät inte det då. Hitta något som du tycker om! Och du behöver inte sluta äta sådan mat du gillar, även om det är en meny från Mcdonalds. Bara inte äta det jämt. Det är okej att unna sig ibland. Njuta av livets goda. 
Ett motto som jag lever efter är "ingenting är så nyttigt att man alltid kan äta det, och inget är så onyttigt att man aldrig kan äta det". Alla människor har sunt förnuft - använd det! 
Nu kom jag helt bort från ämnet som jag egentligen skulle skriva om, haha. Anledningen till att jag tror att jag jämt fallit dit tidigare år, är för att jag haft så otroligt låg självkänsla. Jag har aldrig tyckt om mig själv eller min kropp. Och då spelar det ingen roll hur många kilon man än går ner, har man en dålig självkänsla så förbättras den inte av kilona du tappar. Jag lovar dig att den bara blir sämre. 
Jag vet att jag måste jobba på min självkänsla och det har jag varit dålig på i min kamp mot ätstörningen. Men på något sätt har den bättrats iallafall. Och det tror jag beror på att jag börjar tycka om mig själv mer och mer. Inse att jag är bra som jag är. Jag behöver inte förändra något på min kropp. 
I sommar tänker jag inte gömma mig i stora kläder eller i vassen. I sommar tänker jag vara den som struttar omkring i bikini och ger blanka fan i vad andra tycker, för jag är fin som jag är! Oavsett om jag är lite för smal eller lite för stor. Det spelar ingen roll! Duger inte det, ja då är jag mer än gärna ensam! Hellre ensam än omgiven av falska människor som enbart är med en pga utseendet, tycker jag åtminstone. Vad tycker ni? 

Banan/choklad muffins med jordnötssmörfrosting

Bakade nyttiga cupcakes igår när jag hade vilodag. (Enda gången jag hinner med sånt, klättrar på väggarna av tristess haha) Dessa blev helt underbara - banan/choklad-muffins med jordnötssmörfrosting
  • 25g proteinpulver med choklad/banan-smak
  • 10g havregryn som du mixat till havremjöl
  • 1,5tsk kakao
  • 1msk stevia strö
  • 1/4tsk bakpulver
  • 1/4tsk vaniljpulver
  • 1/2tsk bikarbonat
  • salt 
  • 4msk mosad banan
  • 3msk lättmjölk 
  • 1msk grekisk yoghurt

    Till frostingen:
  • 1/2dl jordnötssmör
  • Cirka 1/2dl mjölk

Sätt ugnen på 175c. Blanda de torra ingredienserna i en skål, och de blöta i en annan. Rör sedan försiktigt ned de torra i de blöta och fördela i 4 väl smörjda muffinsformar. In i ugnen i cirka 10-12minuter!
Låt muffinsen svalna och gör sedan frostingen: blanda jordnötssmör och mjölk tills du fått den konsistens du vill ha och fördela på muffinsen. 

Jag gjorde dock mina muffins i silikonformar som var lite mindre än vanliga muffinsformar, så jag fick ut  9stycken och hade de endast inne i ugnen i 6minuter.

Receptet kommer ifrån Fanny förresten! 

Matdag

Fick en fråga för ett tag sedan om jag inte kunde visa vad jag äter på en dag. Självklart kan jag det! 

Frukost - kvarg, keso, yoghurtröra toppat med banan, hallon och Pauluns granola, samt en äggmacka.
Detta är standardfrukosten och ändras i princip aldrig. 


En lunch för mig består ofta av frukostmat. Sällan att jag äter två lagade mål mat på en dag. Antingen kan det se ut som första bilden, surdegsbröd med fullkorn och fröer i, toppat med matiga proteinrika pålägg som avokado, ägg, ost.. Eller så kan det se ut som den undre bilden, keso/kvarg blandat med hallon, toppat med en röra gjort på banan, jordnötssmör och kakao. Knäcke med ägg/skinka, ost, gurka och tomat. 

Middag - Försöker att äta iallafall ett lagat mål om dagen. Har haft problem att få in det, men allt oftare får jag till det. Här är gårdagens middag, kycklingfilé, fullkornsbulgur, avokado, grönsaker och två knäckebröd med ost, skinka och gurka. 

Sedan brukar jag avsluta dagen med kvällsmål också, brukar vara en liknande skål som till frukosten, samt en proteinshake efter träningen. Som ni ser äter jag inte mellis emellan lunch och middag, då jag aldrig har tid till det. Istället äter jag lite större portioner vid de andra måltiderna, vilket funkar super för mig! Man får hitta vad som passar en bäst. Kram! 

1. Min idrottsbakgrund

Sådärja, då är det dags för dag ett på listan som jag skrev om häromdagen. 
Min idrottsbakgrund. Ja, jag har egentligen alltid sysslat med någon sport. När jag var fem började jag spela fotboll och kort därefter även tennis. Höll på med båda sporterna fram tills jag var 12-13 år och var tvungen att välja mellan antingen tennisen eller fotbollen då det tog för mycket tid. Fotbollen blev mitt val, och jag fortsatte med det tills jag blev 15 år fyllda. Då valde jag att sluta eftersom jag ville spela för att det var kul, inte för att bli bäst. Och tyvärr gick inte det då alla lag börjat "toppa" (dvs bara de bästa i laget fick spela matcher). Jag var faktiskt duktig på båda sporterna och skulle gärna börja på någon av dem igen! Men just nu är det styrketräningen jag brinner för. ;) 
När jag slutat på fotbollen började jag träna på gym lite smått - inte seriöst dock. Blev väl någon gång i veckan på sin höjd. Fick sedan inte lov att utöva någon aktivitet pga anorexin och då försvann gymmandet också. Och här är vi idag! Nästintill frisk och tränar på gymmet som jag älskar! Har fått lite tankar om att tävla inom fitness, men det ligger låångt bort än så länge. ;) 

Jag innan anorexin

Hej på er! Hade ni en bra valborg igår? 
Fick frågan om jag inte kunde lägga upp bilder på mig innan anorexin. Självklart kan jag göra det! Nu varken är eller har jag varit den som tycker om att vara med på bild, så det var lite svårt att hitta bilder, haha. 
Såhäär såg jag ut! Nä, skojar bara. Här är en liten Eve. 
Nu blev alla bilderna i olika storlekar, men äsch. Det här är jag, sommaren 2010, utomlands med min storasyster. Tror det var våren efter detta som jag insjuknade.