31 december

Godmorgon! Sitter här och taggar till inför ett benpass med en kopp kaffe. Har successivt börjat dricka kaffe faktiskt, för en månad sedan kunde jag inte ens smaka, nu klarar jag inte av dagen utan minst en kopp, haha. ;) 
Här ser ni dagens frukost. Gårdagens bild, men samma innehåll. Kvarg,/keso toppat med hallon, granola och jordnötssmör. Sååå gott! 

Klockan ett är det dags för jobb, lite smått ledsen över det faktum att det är som en vanlig dag med lön, var stensäker på att vi skulle få både ob och storhelgstillägg, men icke. Kul... Aja, just do it haha. 

Tänkte skriva ett inlägg om aminosyror imorgon bitti, håll utkik! 

FRÅGESTUND

Hello babes! Fick en kommentar där det stod "kan inte du svara på dina kommentarer du fått på senaste tiden", jag ber om ursäkt att detta inte skett! Därför tänkte jag starta en frågestunddär dessa frågorna kommer besvaras, och så får ni chansen att ställa andra frågor ni kanske har! Shoot! 
Det kan vara allt ifrån hur jag klarar att äta "cleant" när omgivningen inte alltid är förstående eller när man jobbar på donken med sådan mat runt omkring en...
Till frågor om min anorexia...
Eller kanske frågor om vilka kosttillskott jag använder. 

Proteinpancakes for the win

Det bästa jag vet just nu är proteinpannkakor. Jag har en tendens att snöa in mig på saker, och då äter jag det hela tiden. Likaså har det blivit denna gången, proteinpannkakor minst en gång om dagen! Men det är ju så gott...
Startade dagen med dessa pannkakorna. Idag med smaken vanilj, använde Fitnessguru's proteinpulver i smaken French Vanilla, och toppade som alltid med jordnötssås, chokladsås, granola och hallon. Mums! 

Vill ni också göra dessa pannkakor? Receptet på dessa godingarna hittar ni ett par inlägg tillbaka och proteinet jag använder kan bytas ut mot vilka som helst, jag föredrar Fitnessgurus som ni hittar HÄR 

Fråga om jobbet på donen

kan du inte vara uuurgullig o skriva lite om hur det är att jobba på McDonalds? o ge lite tips o så? ska börja jobba där om 2 dagar o är svinnervös för verkar vara så mycket att kunna.. o man behöver väl inte smaka på pommesen ifall de är okej?

Hej vännen! Jag var lika nervös jag med när jag skulle börja jobba på donken, men ta det lugnt! De flesta som jobbar där är relativt nya de med, då det är just ett jobb man har som extra på sidan av skolan, och sedan går vidare liksom. Tror inte det finns en kotte av oss medarbetare (dvs inte arbetsledare eller chefer såklart) som jobbat där mer än 1-2 år? 
Mest troligt är det en introduktion och utbildning du ska gå på, som pågår i tre dagar (iaf där jag jobbar var det så), då lär du dig antingen kassa eller kök, får massa böcker och papper att läsa på. Därefter börjar det "på riktigt"! De kastar ju inte ut dig i kassan/köket första dagen och tror att du kan allt. Man lär sig eftersom! Jag trodde liksom du att det var sjukt mycket man skulle kunna redan från första dagen, men så är det inte. Man lär sig bättre i praktiken än att bara plugga på, då tvingas man att lära sig, hehe. 
Nej, du behöver inte smaka på någonting! 
 
Sen vet du säkert om att det är väldigt stressigt att jobba på Mcdonalds. Sura, hungriga och allmänt griniga människor kommer hoppa på dig, ta det inte personligt! Försök le när du helst bara vill kasta pommes i ansiktet på kunden. ;) Lycka till! Bara att kommentera igen ifall jag missat något! 

Superset och Mcdonalds

Igår satt jag och funderade över om jag skulle köra baksida ben + rumpa eller rygg idag, när jag sedan kom på den brillianta idén att köra både och. Så det fick bli superset för att dels spara tid och dessutom hålla pulsen uppe. Nedan ser ni hur passet såg ut. 
Latsdrag/Lårcurl
Marklyft/raka marklyft
Sittande rodd/Abductor 
Stående rodd/Draken 
Ryggresningar/Utfall i smith 

Gick kanonbra och svetten rann! Nu är det dags för jobb till åtta. Fick en kommentar från en tjej som undrade hur allt går till på Mcdonalds. Tänkte att jag kunde skriva ett inlägg om det senare ikväll, så undrar ni någonting är det bara att fråga! Puss. 

Jul

Hej på er! Har ni haft en trevlig jul? Det har jag iallafall! Har släkt här uppifrån Hakkas samt Stockholm, så uppdateringen blir inte den bästa men det tror jag att ni har förståelse för. :) 
Julafton till ära gjorde jag den här godingen - saffran/vanilj proteingröt! Lätt att göra och sjukt gott! Koka 1 portion gröt i vatten eller mjölk tillsammans med saffran (en halv påse kanske?), och rör sedan ner 1 skopa proteinpulver med smak av vit choklad (jag använde FITNESSGURUs som ni hittar här). Toppa med russin och ät! Åt självklart ghakku med julskinka till, som är ett bröd vi alltid har vid jul. 
Juldagen spenderade jag på jobbet. Diskuterade anabola med en kollega och fick frågan om vi serverade lammkött i drive'n, haha. Hände inte så mycket med andra ord, ganska förståeligt då de flesta käkar rester från julbordet då. ;) 
Själv var jag så himla leds på allt vad köttbullar och skinka hette, efter ett par dagar med sådant, så jag tog med mig matlåda. Inte ett dugg avundsjuk på resterande familjemedlemmar som snällt fick äta det, hehe. 

Marklyft och mage

Söndagar är den dag då jag fokuserar på muskelgrupper som gått lite sämre under veckan eller bara behöver lite mer fokus just för tillfället. Idag blev det marklyft och mage, har slarvat litegrann med marklyft och mage är tråkigt, haha. Började med mage och gick sen över till marklyft, körde 100 tunga reps innan jag var nöjd! I olika set, såklart. Har jag inte träningsvärk imorgon blir jag besviken! Gick bra trots en skadad handled..
Just nu är det många bollar i luften. Då vi, inom tre månader, ska flytta in till storstaden är det visningar och besiktningar på g här i lägenheten, samt att det är jul och släkt kommer. Så himla skönt med lov, dock!

Hur spenderar ni jullovet? :-) 

Recension av de nya smakerna

Som ni vet fick jag hem de senaste smakerna av fitnessguru's protein, i smakerna vit choklad samt vitchoklad/hallon. Låter väl hur gott som helst, visst?! Jag var förväntansfull och hann knappt få hem dem innan jag öppnade och luktade, haha! 
Har smakat båda två som de är blandat med vatten, samt i matlagning för att kunna ge en rättvis recension till er. :) 
One whey vitchoklad/hallon var jag stensäker på skulle vara god då jag älskar deras jordgubb/vit choklad (och sen - vit choklad över huvudtaget är ju drömgott). Det var godast i en smoothie jämfört med att dricka som det var, men himla gott iallafall! Ger det 4/5 proteinburkar. (Postar receptet på smoothien senare) 
One whey vit choklad smakade jag först som shake - och herregud vad gott det var! Hade inte sååå höga förväntningar då jag antog att det bara skulle smaka vanilj, precis som allt annat som säger sig smaka vit choklad. Men nej, det smakar verkligen choklad! Höll på att smälla av, lol. 
Nästa steg var att testa det i proteinpannkakor som jag har fått dille på för tillfället, tillsammans med saffran då det är juletider och de smakerna går så fint ihop. Godast var det att dricka proteinet rätt upp och ner blandat med vatten, men fortfarande sjukt gott! 5/5 proteinburkar och en ny favorit, absolut!
 
Dessa pannkakorna gjorde jag genom att blanda 1 skopa One Whey vitchoklad med 1 ägg, 1dl havregryn, 1tsk bakpulver. I en annan skål rörde jag ihop saffran med 1/2dl mandelmjölk och sen mixade jag alltihop och stekte i kokosolja. :-) 
 
Vill ni också beställa de nya smakerna? Klicka då HÄR

Celsius

Idag kommer förhoppningsvis min beställning med celsius! Älskar den drycken alltså, finns ingenting som ger mig samma energi som celsius och samtidigt innehåller vitaminer och mineraler. Win-win liksom! 
Har just kommit hem från gymmet där det blev en timmes kondition. Egentligen ska jag inte köra så mycket kondition just nu då jag fokuserar på att bygga upp mig, men en gammal handledsskada har blossat upp igen och jag kan alltså inte lyfta vikter.. Så då unnar jag mig själv med att köra lite kondis, hehe. Älskar ju det egentligen. 

Nu ska jag röja här hemma lite och sen bär det av mot jobb. Hoppas ni får en bra dag! 
 

Pizzadeg

Godmorgon! Vad roligt att ni tyckte om den sortens inlägg som jag gjorde igår, det ska jag fortsätta med! 
Idag är jag ledig, och har i princip redan fått jullov, så himla skönt och kunde inte komma mer lägligt. Skoltrött så det bara skriker om det! Tror mörkret påverkar också, men vet ni? På lördag vänder det, då går vi mot ljusare tider! 
Receptet på denna pizzan efterfrågades på instagram, så tänkte att jag kunde dela med mig av det! Det är inte mitt recept, utan hittat på en hemsida vars namn jag inte kommer på just nu.. 
Smula ner ett halvt paket jäst i en bunke, tillsätt 2 1/2 dl ljummet vatten och rör ihop. Släng ner 1/2tsk salt, 2msk olivolja samt 5-6dl fullkornsdinkelmjöl (eller vilket mjöl ni nu vill använda) Låt jäsa i minst en timme och baka sedan ut till cirka fyra pizzor eller en stor. :-)

Juletid

Alltså.. åh. Någon har försökt hacka min mail så jag kan inte komma åt den längre, då jag inte kommer ihåg alla säkerhetsuppgifter jag angett.. Mailen har ju ett par år på nacken så det är lite svårt att minnas lösenordet till den mailen jag hade innan denna, sisådär fem år gammal.. Någon som vet hur man kommer i kontakt med de ansvariga på hotmail/microsoft? 
Nu är det snart jul förresten. Vet att många nojjar kring det, hur ska man göra med maten? Det "går ju inte att äta cleant då", enligt vissa. Men klart det går! Julmat är ju egentligen ypperlig byggarmat. Köttbullar, ägg, lax, sill, potatis... Protein ju? ;) 
Nä, men ta det lugnt hörni! Såvida ni inte ska tävla ser jag ingen mening i att hetsa upp er pga julen. Det är okej att inte alltid äta strikt, det är okej att unna sig! Tänk såhär; det spelar ingen roll vad du äter mellan jul-nyår, det som räknas är vad du äter mellan nyår-jul! Logiskt va? 
Sen handlar ju inte julen om maten egentligen, utan gemenskap. Så ta en extra skumtomte och njut med nära och kära. 

Benpass

Numera kör jag ben två gånger i veckan. Ena dagen är det fokus på framsida lår + vader, och andra tillfället fokuserar jag på baksida lår samt rumpa. Det passar mig utmärkt och jag kan köra ännu hårdare än om jag kör hela ben vid ett tillfälle. 
I söndags blev det dock framsida lår och rumpa, då jag ett tag nu inte fått träningsvärk just där, så ville verkligen köra slut på de muskelgrupperna. 
Började passet med 100 kettlebellswings som uppvärmning. Därefter gick jag över till knäböj, först endast stången och sen jobbade jag mig upp till högre vikter. Tog personbästa till och med! 3x8 på en ny vikt. Så himla nöjd! Gick vidare och körde benspark, adductor och avslutade med smala benpress. Här var jag slutkörd då jag körde tungt och många set, men nu var det dags för rumpestumpen att få dö lite. Körde knäböj med kettlebell på två bänkar och fokuserade verkligen på att kniiiipa med rumpan. Över till hipthrusts i smithen och sen testade jag två nya övningar. Ni vet maskinen där man kör aductor, utsida lår/rumpa/sätet? Testa att stå upp och gör den! Rumpan riktigt gråter, haha! Sedan avslutade jag med draken som ni kan se på bilden ovan. Tar bra på baksida lår, rumpa och balansen, win! 
 
Gillar ni såna här inlägg eller ska jag sluta med det igen? :)

Proteinpannkakor

Sam gör helt fantastiska recept på proteinrika pannkakor, och även jag som vanligtvis inte tycker om pannkakor gillar dem! Har testat ett par stycken och experimenterat fram min favorit av hennes, så all cred till Sam! 
1 ägg
1 skopa One Whey Isolate (<---klick) i valfri smak, jag använde peanutbutter, så god! 
1dl havregryn
1msk fiberhusk 
1.5dl mjölk
1tsk bakpulver 

Mixa ovanstående ingredienser till en jämn smet och stek i kokosolja! Sedan gjorde jag två såser till som jag toppade med, bara att blanda mjölk + jordnötssmör och mjölk + kakao (och stevia om man vill) tills man får den konsistensen man vill ha. 
 
Kokosoljan och proteinet finns att köpa hos FITNESSGURU 

Traditioner

Godmorgon! Måndag igen då. Har ni haft en trevlig helg? :) Det har jag iallafall! Hela lördagen spenderades på jobbet, och igår blev det två pass på gymmet med bland annat personbästa i knäböj! Det går framåt, hehe. 
Sedan hade vi myskväll här hemma och bakade knäck, nyttigare peanutbuttercups och gjorde pepparkakshjärtan. 
Det sistnämnda är en tradition hemma hos oss sen vi var små. Mamma gör varsitt pepparkakshjärta som vi får dekorera med nonstop, kristyr, geléhallon osv, hur vi vill. Det enda måstet är att vårat namn ska stå i mitten . Sen hängs dessa upp lite varstans i huset och får vara där tills julen är förbi. 
Mysig tradition tycker jag! Anar att det har att göra med att vi så gärna ville vara med och dekorera pepparkakshuset när vi var yngre, och mamma som älskar just det hittade på ett alternativ. ;) 


Från början dekorerade vi FINT, sen har det bara spårat ur mer och mer haha, som ni kan se. 

Har ni några särskilda traditioner nu under julen? :) 

Recension - proteinbars med smak av pepparkaka

One Whey BAR är välkänd för sin gda smak samtidigt som den har ett balanserat innehåll av högvärdigt protein, kolhydrater och fett anpassat för dig som tränar. Baren innehåller tre sorters protein; vassleproteinisolat, mjölkprotein & äggalbumin och är täckt med et tunt lager mörk choklad med 58% kakaohalt. One Whey BAR passar dig som vill ha en behändig och god bar sm mellanmål samt före och efter träning. 

One Whey® BAR är det perfekta mellanmålet för alla som tränar och vill öka sin återhämtning, muskeluppbyggnad och energi.

+ 17 g högvärdigt protein
+ Praktiskt mellanmål
+ Mörk choklad (58%)
+ Glutenfri

Protein från vassle, mjölk och ägg består av aminosyror vilka stödjer muskelåterhämtningen samt bygger upp dina muskler. För att förhindra muskelnedbrytning, speciellt för aktiva personer, är det viktigt att få i sig tillräckligt med protein varje dag. Då musklerna bryts ner vid träning och endast byggs upp om tillräckliga mängder aminosyror finns tillgängliga kan en tränande person ha ett större behov av protein. One Whey® BAR är en utmärkt källa till protein med hög biotillgänglighet samtidigt som den är låglaktos och glutenfri.

One Whey® BAR är en bar med fullvärdigt protein med ett högt biologiskt värde och innehåller samtliga essentiella aminosyror, EAA, och grenade aminosyror, BCAA.

 Såhär står det alltså om fitnessgurus proteinbars med smak av pepparkaka på deras hemsida. Låter väl hur bra som helst!? Gillar verkligen att den är glutenfri och låglaktos då jag är känslig för sådant! 
Så vad tyckte jag om dessa då? DRÖÖÖMGODA! Jag brukar inte vara ett fan av att använda pepparkakskryddor i annat än just riktiga pepparkakor, det faller inte mig i smaken, oftast. Men denna baren alltså, det mörka chokladöverdraget blandat med mjuk pepparkakssmak - smälte riktigt i munnen! 
Skulle absolut kunna byta ut en riktig pepparkaka mot en sådan bar, any time! Som de själva säger; pepparkaka, nu med protein! 
Eftersmaken var dock lite för stark för mig, men det löste sig fort genom att ta en ny tugga. ;) 
(bild lånad från eatmoveimprove på instagram)

Så ja, jag rekommenderar verkligen dessa barsen till er. Smidigt att ha i väskan när man är on the go, och hungern slår till. Ni kan köpa proteinbarsen här (<--klick) Om ni inte gillar pepparkaka har de även många andra smaker! T.ex choklad/mint, hur gott!? 


Leverans från FG

Fick hem dessa produkterna från Fitnessguru idag, så himla snabb leverans! Fick ett sms om att varorna packades i måndags eftermiddag, och på tisdag morgon fanns de att hämta ut! Hur bra?! 
Produkterna ni ser ovan är deras nya - proteinpulver med smak av hallon och vitchoklad, samt vanilj och vitchoklad. Jag som är en fantast av just vit choklad ser verkligen fram emot att testa dem! Kanske redan efter dagens pass..? 
Och så deras nya proteinbars med smak av pepparkaka, som ju passar utmärkt nu till julen. 
Har ni smakat någon av dem? Skulle ni vilja att jag gör en smakrecension, och isåfall av vad? :) 

Tjolahopp

Haha, herregud vad dålig jag är på att blogga. Det blir väl så, allting rullar på och det finns inte riktigt något att skriva om, enligt mig iallafall. Vad vill ni läsa? Släng iväg en kommentar med önskemål så ska jag nog knåpa ihop något! 
Annars då? Det rullar som sagt på. Mycket i skolan nu innan det är dags att gå på jullov, som jag längtar!! Är så himla skoltrött och omotiverad. 
Vad gäller träningen så går jag i tävlingstankar.. Lite sugen  att ställa upp i Alströmer 2014, en nybörjartävling inom fitness. Får se hur jag gör med det, dock! Vill känna mig 100% redo innan jag ställer mig på scenen. 
Vad hittar ni själva på? Och, vad tusan gör ni när höstmörkret tar all energi?! Tipsa gärna!