12/11

Ironin i att jag får sovmorgon när jag börjar som tidigast i skolan, haha.  På tisdagar hinner jag inte träna innan skolan då jag börjar 08.30 och det tar en timme för mig att pendla. Så då får jag sova ända till 05.30. ;) 

Igår var det dags för ben igen, kör två rena benpass i veckan, ena med fokus på framsida och andra med fokus på baksida + rumpa. Sen har jag mitt pass på söndagar då jag oftast nöter teknik och så, då brukar det bli ganska många set med knäböj. :) 

Men iallafall! Det kördes benpress, smala benpress,  knäböj, benspark och insida lår. Inte så många övningar, men desto fler set! Igår ville sig knäböjen inte riktigt då jag har en muskelknuta i ryggen precis där jag lägger stången.. Ska be mami trycka ut den i eftermiddag. Lär göra ont som in i, men "no pain, no gain" ;) 

Just nu har jag väldigt mycket i skolan, men jag försöker skriva så mycket jag hinner! Ni får hemskt gärna skriva vad ni vill läsa om! 

Två dagar i ett inlägg

Alltsååå, nej. Skrev ett långt inlägg, men så raderades allt!! Haha, orkar inte. Jaja. 
Igår hann jag inte blogga då jag var så himla stressad. Gick upp tidigt för att hinna träna innan jobb, och det fick bli ett effektivt bröstpass. Har grym träningsvärk idag! Man behöver inte träna flera timmar/pass för att få resultat. :-) 
Snabbt hem för att duscha och käka, sen bar det av till jobb. Var kaos där ett tag, men det gick bra. Mitt första långpass faktiskt! Var dödstrött när jag slutade sent igårkväll, och stupade direkt i säng, haha. 
Söndagar är min dag där jag fokuserar på tekniksnötande, muskelgrupper som ligger lite efter/inte fått sig så mycket den veckan osv. Idag blev det en timmes tekniksnötande på knäböj och marklyft, följt av kondition, axlar och mage.
Tog nytt personbästa i knäböj till och med!! Äntligen börjar det kännas lite i benen också. ;) 
Körde knäböj i smith-maskinen innan då jag var för feg för att köra med skivstången ensam, och dessutom hade en väldigt knackig teknik. Men för kanske två månader sedan bestämde jag mig för att kasta smithen åt fanders och fokusera på teknik istället för vikt. Började om "från början" med noll vikter på skivstången, och visst kändes det mesigt, men vad spelar det för roll vad andra tycker? Tekniken är alltid viktigast! Mitt ego fick sig en smäll, men nu har jag övat upp en fin teknik och har just gått förbi den vikten jag körde på som mest i smith-maskinen vilket känns sjukt bra! 
Tänk på det hörni, fokusera på teknik och kontakt, inte på vikt! Ser alldeles för många som slänger med vikterna enbart för att lyfta tyngst. 

Har börjat älska söndagarna, då det på senare tid främst blivit tekniknötande. Knäböj har gått från att vara en hatövning till en favorit! Vilken muskelgrupp/övning är er absoluta favorit? :) 

Fredag, fredag, freeeedag!

Äääntligen är det fredag! Varit en tuff vecka med skolan som dragit igång igen efter höstlovet, och utöver det har jag jobbat, träffat vänner, tränat, samtidgt som jag har varit så ofantligt trött, men ändå inte kunnat sova. Så det ska bli skönt med helg! :) 


Sitter nu på bussen in till skolan efter att ha startat dagen med ett härligt benpass på gymmet - fokus på baksida lår och rumpa. Försöker få in lite extra för baksida lår då jag är ojämn i benen, framsida lår är så mycket starkare! Visste ni att knäskador/problem kan bero på just det? Svaga hamstrings och obalans i benmusklerna. Mina knän smäller och knäpper då och då, så nu ska här jobbas upp lite jämnhet i spirorna! 

Slutar klockan två, och efter det blir det en vända på stan, för att sedan äta middag på Mando. Ikväll är det ju idol också! Ska försöka hinna hem till det. Vad gör ni idag? :) 

Morgonpromenad

Godmorgon! Fick veta igår att min sista lektion var inställd idag, så jag börjar halv tio och slutar halv elva, istället för klockan två! Så himla skönt. Därför bestämde jag mig för att skippa morgonträningen och ta sovmorgon. Eftersom jag slutar tidigt och inte jobbar idag kan jag träna i eftermiddag. 


Trots planerna på en sovmorgon vaknade jag av mig själv innan klockan sex. Aja, blev ändå mer sömn än vanligt. :) 
Tog mig ut på en morgonpromenad - promenad då alltså, inte powerwalk. Ibland är det just vad man behöver, inte jaga klockan för bästa tiden, bästa sträckan, lyfta tyngst eller vad det nu kan vara. Bara trycka in hörlurarna, på med mysig musik och lunka omkring. Andas. Det var precis vad jag behövde imorse iallafall. :) 



Hundringar

Häromdagen körde jag ett grymt pass för biceps och triceps. På senaste tiden har jag stått lite still viktmässigt på dessa muskelgrupper, så jag bestämde mig för att ändra om lite och köra hundringar för att "chocka" kroppen. Vad är då hundringar? Jo, man kör 100repetitioner på ett par övningar. Du ska såklart inte köra alla 100reps på en och samma gång, utan dela upp. Ta en vikt som känns rimlig att köra så många repetitioner på, och kör så många du orkar. Vila 30s och kör igen. Det är grymt jobbigt och mina armar skrek efter passet! Dessa övningarna körde jag; 
"Värmde upp" med hantelcurls 3x15 
• halvliggande hantelcurls 
• kick-backs 
• bicepscurls med skivstång 
• triceps pushdowns 
• bicepscurls oh* i cable
• isolerad tricepspress 

* ovanför huvudet 
(Ursäkta kvalitén på bilden, min mamma är inte den bästa fotografen ;) ) 

Där har ni passet, det blev alltså 600repetitioner + uppvärmningen, och det hela tog 90minuter. Puh!! 
Ett tips är att köra hantelcurls halvliggandes på en bänk, då jobbar du med naturligt motstånd och det blir mycket tyngre än vanliga curls. :) 
Osäker på namnet på sista övningen, kan filma nästa gång om det önskas! 

Sämst

Oj, jösses vad jag är dålig på att blogga Kanske man skulle börja uppdatera lite då och då iallafall... ;) Stay tuned!