Questbar-recension

Fick en fråga angående questbarsen jag beställde till detta inlägget och tänkte att jag kunde besvara den öppet i bloggen då det kanske är fler som undrar! 

"Äter du questbars bara efter träning eller händer det att du tar före eller kanske som mellis trots att du har en vilodag?"
Jag äter oftast questbars till mellis, det är ju så himla smidigt att ha i väskan som "nödproviant" när hungern slår till och man kanske inte har tillgång till bra mat. Jag tycker att affärernas utbud av bra mellis är för dåligt, och då passar en questbar utmärkt att äta när man sätts i sådana situationer! Det händer också att jag äter en questbar efter träning, eller på en vilodag. När jag är sugen helt enkelt! De behöver nödvändigtvis inte intas enbart i samband med träning alltså. 
Smakade den här godbiten häromdagen. Questbar med smak av choklad och jordnötssmör. Den var god, men slår inte "Peanutbutter supreme"! Ena halvan åt jag naturell så att säga, och den andra värmde jag i micron som jag hört många göra, och då blev den genast godare! Smakade lite som kladdkaka, hehe. 
Ska jag betygsätta den från 1-5 får den en 3:a. 

Questbars finns att beställa hos bodyaction.nu!

Gårdagens bröst- och tricepspass

Fy, vilken träningsvärk jag har i bröst och triceps idag alltså! Körde som sagt dessa två muskelgrupperna på gymmet igår. Fast besluten om att öka vikterna på åtminstone två övningar. Det gick ju kalas! Tog PB i bänkpressen, hantelpress och triceps pushdowns. Och det känns idag kan jag lova, haha! 
Har under en period nu kört 8reps och 4set, igår bestämde jag mig för att ändra om och köra 15reps och 3set under någon vecka. Får se hur det går. :)
  • Bröstpress, hantlar 
  • Liggande bänkpress
  • Flyes, stående 
  • Triceps pushdowns 
  • Triceps press öh
Bara fem övningar, men mer än så behövs inte för att få till ett bra pass! Detta räckte gott och väl, musklerna skakade när jag var färdig, hehe. Nu ska jag ner i tvättstugan och sedan till gymmet för benpassVad tränar ni idag? :)

Äta ur glas

Godmorgon! Är påväg till gymmet i skrivande stund, med en celsius och sugrör i näven, hehe. Idag är det bröst och triceps som står på schemat! Tänkte att jag kunde skriva ut mitt pass här senare, om ni vill?

Här nedan är min frukost. Bara jag som älskar att äta ur glas? Känns lyxigare och något så simpelt kan de så fint ut. Som detta; hallonkvarg varvat med mosad banan smaksatt med kakao, toppat med jordnötssmör och hallon. Mums!


Favoritsalladen

Här nedan ner ni min nya favoritsallad. Den är enkel, snabb att göra och, viktigast, så fantastiskt god! Har fått flertalet frågor hur jag gör den, men har bara känts löjligt att skriva ut här då det egentligen inte är något recept, haha. Ni förstår? Men här kommer det! 
Skär valfria grönsaker i småbitar och lägg i en skål. T.ex gurka, paprika, tomat, isbergssallad/groddar, men viktigast av allt är avokadon. Bidrar till krämigheten. Därefter tar du ett paket färdiggrillad kyckling från Pärsons* och skär även den i bitar. Släng i lite blandade bönor (eller gå lite wild n' crazy och ta couscous (omg carbs) som jag gjort på en av bilderna ovan)  Slutligen hiver du i en lagom stor sked med keso och kryddar ordentligt med vitpeppar. Mums! 

* Pärsons färdiggrillade kyckling är påläggsskinka. Bäst är att grilla sin egna kyckling, men finns inte tiden duger detta bra. Min typ av snabbmat. :-)

Viktigt

Egentligen vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, men jag försöker ändå. Det är viktigt. 
Jag har flertalet gånger fått höra av bloggläsare/instagramföljare att de hittat bilder på mig på tumblr osv, bilder när jag var som smalast. Det gör mig så himla, himla ledsen. Tjejen på bilderna är ju inte annat än en liten rädd, osäker och ledsen tjej. Jag ville ju egentligen bara ha uppmärksamhet. Bli sedd. Få folk att se att jag mår dåligt och behöver hjälp
Jag minns när jag tog de där fotot (ett foto speciellt som fladdrat runt på tumblr. Jag minns hur mitt hjärta knappt slog, hur jga svimmade var och varannan dag. All tvångsmotion och allt hat jag hade inom mig mot mig själv och min kropp. Det är skrämmande, och jag kan knappt tro att det faktiskt var jag för ett år sedan. 

Jag kan inte få bilderna att försvinna, bilden i fråga har blivit delad (vet inte hur det fungerar på tumblr) över 1000 gånger, men jag kan berätta för er att det inte är värt det. Det är inte värt det att slänga iväg era liv för att få det där förbannade "thigh-gapet". Det är inte värt det att ständigt säga nej till att hitta på saker med din familj/vänner för att tanken på att det kanske serveras mat skrämmer dig. 

Idag kan jag titta på min kropp, utan att hata det jag ser. Jag har accepterat att det är såhär jag ser ut. Visst, jag kommer alltid att önska att jag hade mer muskler, mindre av detta osv. Men jag hatar inte. Idag är jag säkrare i mig själv än någonsin förut. 

Välj livet, inte en sjukdom vars dödsstatistik är förfärligt hög. En sjukdom som mest troligt kommer ta ditt liv, familj, vänner och allt du bryr dig om. En sjukdom som gör att ditt hår på huvudet trillar av, men ger dig ökad hårväxt överallt annars (langohår), gör så att du fryser hela tiden trots tusen lager av kläder och förstör alla dina organ, speciellt hjärtat

Cashew/kidney-biffar

La upp denna bilden på min instagram häromdagen, och fick många frågor efter receptet, så jag tänkte att jag kunde posta det här! Salladen består bara av avokado, fetaost, gurka och tomat. 
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 230g (en förp) kidneybönor
  • 300g krossade tomater
  • 2tsk sambal oelek
  • 200g cashewnötter (eller andra nötter/frön) 
  • 1 dl fiberhavregryn 
  • 3msk fiberhusk
  • Färsk basilika 
  • Salt
  • Cayennepeppar, vitpeppar
Börja med att fräsa den finhackade löken tillsammans med vitlöken i lite kokosfett/olja. Ställ åt sidan och låt svalna. Under tiden, mixa cashewnötter, krossade tomater, kidneybönor, basilika och havregrynen som hastigast (skall vara bitar av cashews kvar). Tillsätt salt, vitpeppar och cayennepeppar efter smak
Blanda ihop smeten med den nu avsvalnade löken och fiberhusk. Forma till biffar och stoppa in i ugnen på 200 grader i 15minuter. Vänd efter halva tiden och sätt gärna igång grillfunktionen de sista minuterna!

Nytt kosttillskott

Som jag skrev i tidigare inlägg så var jag och införskaffade nya kosttillskott häromdagen. Tyckte att min "proteinhylla" ovanför garderoben såg lite tom ut... 

Till mitt försvar är faktiskt burken från Scitec Nutrition tom (den röda), och resten är halvfulla tomma.. Haha. 

Så, med siktet inställt på aminosyror och en ny PWO begav jag mig till Gymgrossisten här i Malmö. Fick fantastisk hjälp av Richard i butiken som rekommenderade dessa produkterna nedan. 
Ja... Som ni ser blev det inte bara aminosyror och PWO, utan två burkar med protein fick också hänga med hem! En burk från ON och en från BMR. Hunnit testa båda, och proteinet från BMR var gudomligt! Så ett tips är att beställa från dem i smaken "creamy chocolate"

Tänkte skriva lite mer om varför man ska ta aminosyror, när och lite sånt en annan dag, men jag köpte mig iallafall Xtend Lemon lime sour ifrån Scivation. Smaken var OK men har hört att "Raspberry blue" är ännu godare! 

Så, åker ni förbi Malmö/bor i närheten tycker jag att ni ska ta er en sväng förbi Gymgrossisten vid Hansacompagniet, men gör det på egen risk - ni kan bli ruinerade! ;)
 

På tal om toalettbesök

Godmorgon! Ute på en promenad med hundarna och passar på att skriva ett inlägg under tiden. Multitasking, ni vet. ;)

Hade vilodag från gymmet igår, vilket brukar betyda powerwalk utomhus. Vädret hade dock andra planer och det öste ner utanför, så det fick bli en powerwalk på löpbandet!

Därefter åkte jag in till Malmö för lite häng med min lillebror som just kommit hem efter att ha varit iväg i tre veckor. Införskaffade bland annat nytt protein, pwo samt aminosyror. Skriver mer om det senare! (Inte hunnit fota hehe)

Tänkte förresten nämna det här också; skrev på min instagram igår att jag inte postar så mycket om mitt privatliv där eller på bloggen. Det är så jag vill ha det, jag har valt att fokusera just på träning, kost och hälsa. Så jo, jag gör annat på min fritid än att träna och äta nyttigt, precis som du! Jag väljer bara att inte skriva om det. Jag menar.. Bara för att jag inte skriver varje gång jag går på toaletten betyder ju inte det att jag aldrig bajsar (eller...?) ;)

Nu ska jag pallra mig till gymmet för lite kondition efter denna frullen. Vaknade upp vrålhungrig och bestämde mig för att göra en stor frukost. Gjorde den lite föör stor, haha, och orkade inte äta allt.


Questbars - Peanutbutter Supreme

Godmorgon! Första morgonen på väldigt länge med dåligt väder här i Skåne! Fast det kan ju vara skönt också. Då slipper man dåligt samvete över att man ska gå i stan hela dagen, som jag ska, när det är så fint väder ute. ;) 
Lovade ju en recension av alla olika questbars jag beställde hem förra veckan. Gick lite crazy och beställde hem en i varje smak för att "ta vara" på frakten och hitta min favorit!
(Bild från google. Åt min på bussen och tog inget foto)

Först ut; Peanut butter supreme. Den här var jättegod faktiskt! Lät min mamma smaka en annan sort före mig (lemon pie) och hon sade att första tuggan var god, men sen var den bara sliskig. Så mina förväntningar var inte allt för höga. Dessutom brukar ju sånt som är "naturligt framställt" smaka skit. ;) 
Men icke! Denna baren var så sjukt god och jag ångrar att jag inte beställde fler utav den! Ser framemot att smaka nästa bar redan.. Tror det blir chocolate brownie.. Mm.. 

Okej, för er som inte vet vad questbars är (mot förmodan) så är det en sorts proteinbar, innehåller 20g protein/bar och endast bra och naturliga ingredienser. Pricken över i:et är att de innehåller fibrer och har lågt innehåll av kolhydrater. Jag beställde mina från bodyaction.nu, enda svenska sidan som har dem tror jag? Har iallafall inte hittat dem någon annanstans. Deras leverans var förövrigt grym, beställde dem onsdag morgon och kunde hämta ut dem torsdag eftermiddag! Hur bra!? 

Benpass

Dagens benpass gick riktigt bra idag - längtar med andra ord inte tills imorgon. ;)
Tänkte att jag skulle dela med mig av övningarna jag kör, då det önskats!? 
Börjar med att värma upp med någon sorts kondition och går sedan över till benpressen och värmer upp där. Kör lite lättare vikter och 20 reps per set. Därefter kör jag resterande övningar 8reps och 4set. 
  • Squats
  • Bulgariska utfall
  • Benspark
  • Lårcurl 
  • Donkey kicks i smith
  • Raka marklyft
  • Vadpress
  • Insida/utsida lår
(gammal bild) 
Såhär såg passet ut idag! Börjar alltid med squats då det kräver mest energi så jag verkligen har fokus och ork att utföra det korrekt. Sedan brukar jag variera övningarna. Inte alltid det blir donkey kicks, ibland byts den ut mot hip thrusts, insida/utsida lår gör jag antingen i maskin eller cable osv. Variation is the key! Basövningarna byter jag dock aldrig ut. 

Legday

Godmorgon! Precis varit ut på en morgonpw i solen och sedan käkat frukost, proteingröt som vanligt! Eller ja, min nya standardfrukost, hehe. Magen min klarar tyvärr inte av all laktos jag tryckt i mig i form av kvarg/keso osv. Men proteingröt är minst lika gott! (eller..) 
Igår var det legday på schemat, men jag vaknade upp på ett taskigt humör (personliga skäl) och redan där bådade det inte gott. Bestämde mig för att köra ändå, ta ut ilskan på gymmet liksom. Men sedan fungerade inte mitt 3g då telenor har haft någon driftstörning, och det betydde ingen spotify. Dessutom var där en besserweisser på gymmet som rättar alla och ska visa "hur det ska gå till".. Första gången han kom fram till mig blev jag bara glad, jag vill ju inte göra fel, men när jag nu sett hur han går runt och rättar precis alla på gymmet oavsett om de gör fel eller inte, börjar det bli lite irriterande. Jag menar.. Är man på gymmet för att träna eller inspektera andra? 

Jaja. Passet blev inte bra iaf, och tillslut gick jag hem. Körde de mest "basic" övningarna, men ska ändå tillbaka och köra ben idag. När det är legday ska man gå all in! Vad tränar ni idag? 

Nu blir det livat som aldrig förr

Sådärja, då kanske man skulle skaka liv i denna blogg igen? Var ju inte meningen att försvinna som jag gjorde. 
Så, efter ett par fina kommentarer både här på bloggen och instagram om min blogg så har jag bestämt mig för att försöka uppdatera lite oftare åtminstone. Tänkte slänga in "recept" på min prottegröt, davosgröt, olika röror, min träningsrutin, samt smakrecensioner på questbarsen jag beställde häromdagen, då jag fått önskemål om det! 
Är det något annat ni är sugna på att läsa om här i bloggen? Kram! 
 

Talar ut

Nej, jag har inte dött. Jag har bara njutit av sommaren och samtidigt kört slut på mig själv. Jag är en sån person som gärna tar på mig lite för mycket, och märker det inte förrän det är försent. Jag bara kör på och varken känner eller tänker -bara gör. Tills jag en dag sitter där slutkörd och är så trött att jag bara vill gråta
Det är väl det jag gjort ett tag nu. (observera att detta inte har med träningen/mat att göra, utan allmänt) Samtidigt som jag funderar mycket över livet. Funderar på livets mening, varför just jag drabbades av en ätstörning. Varför jag förlorade min pappa osv. Livet är inte rättvist och ibland önskar jag att jag bara var en "vanlig" tonåring. Men å andra sidan har jag lärt mig så mycket av allt som hänt i mitt liv. "What doesn't kill you only makes you stronger", visst? 
Och dessutom finns det ju så många andra där ute som har det värre än mig. Jag lever, jag är okej. Och det är väl det viktigaste?
Så från och med nu måste jag börja prioritera mig själv och mitt mående först. Sätta mig själv i första hand. Det är något jag är väldigt dålig på. 
Med detta sagt hoppas jag att ni kan förstå varför uppdateringen inte är på topp. Jag ska göra mitt bästa och försöka uppdatera oftare, men jag lovar ingenting. Hoppas ni njuter av sommaren iallafall! Kram på er. 
 
Förresten; flera utav er har börjat maila mig med frågor etc, och det gör mig jätteglad! Hjälper gärna så mycket jag bara kan. Min mail är [email protected]
 
 

Veckans träning - v.27

 
Måndag: Aktiv vila; 1h PW
Tisdag: Bröst, triceps, 30min crosstrainer
Onsdag: 90min kondition, mage
Torsdag: Ben, 15min kondition
Fredag: 90min kondition, mage
Lördag: Rygg, biceps, axlar, 15min kondition
Söndag: 85min löpning 
Japp, där har ni förra veckans träning. Blev lite tokigt, ett extra konditionspass istället för det planerade axel- och magpasset, så fick slänga in axlar och mage lite här och där. 
Men det gick bra ändå! Denna veckan blir det dock bara två konditionspass. 

Min lördag

Godmorgon! Igår kom äntligen värmen till Skåne! Som jag längtat och övervägt att flytta till Stockholm som haft sol vareviga dag, typ. ;)
Körde ett rygg och bicepspass på morgonen, och sedan bytte jag om till bikini och låg i solen med en vän. Mys!

Kvällen spenderade jag med mamma. Gick till en nyöppnad hundrastgård med våra tre hundar och promenerade sedan bort till Hemmakväll. Var inte sugen på godis, men sympatiköpte iallafall för mammas skull, Åt någon bit, men inte mer än så. Verkligen skillnad när man inte ätit godis på ett tag, allt smakar konstgjort och luktar bara... socker. Haha. Och då har jag ändå varit en godisråtta tidigare. ;) Aldrig varit särskilt förtjust i chips, popcorn osv, utan för mig har godis alltid varit det jag smaskat på. Speciellt choklad! Det kommer jag nog aldrig tröttna på.

Kom ihåg att det är okej att äta snask då och då - det betyder inte att du måste "börja om", är misslyckad eller kommer bli fet. Absolut inte! Det är snarare nyttigt att kunna äta onyttigt ibland utan att få ångest.

Nu är jag påväg till gymmet för ett konditionspass. Går här i korta shorts och linne utan att frysa. Hela 22grader redan! Så blir att köra hårt och sen ut och steka i solen. Tänkte även hinna med att göra lite matlådor senare.
Vad gör ni idag?


5 juli

Oj, vad jag är dålig på att blogga i perioder. Tjoff säger det, så försvinner jag, haha. Men jag vet inte vad jag ska skriva alltid. Jag menar.. Hur kul kan det vara att läsa likadana inlägg hela tiden? Inte ett dugg. Så ni får gärna lämna synpunkter och berätta vad ni vill att jag ska skriva om! Ett inlägg om mina löptips kommer, samt recept på lite olika rätter jag glömt lägga upp. T.ex på denna rätt ni kan se nedan; hemmagjorda hamburgare på oxfärs, med nyttig hamburgerdressing och avokado/fetaostsås. Gott va?

Som vanligt finns jag på instagram - fitnessbyevelaan heter jag där. Uppdaterar mycket mer där. :)


Omnomnom


Svar på kommentar och dagens träningspass

Idag vaknade jag upp på böttre humör än igår. Fortfarande inte på topp, men nu räcker det. Det är okej att må dåligt, men inte att ligga i skiten och rulla runt. Jag bestämmer att det här ska bli en bra dag!

Motivationen till träningen var tillbaka, men det planerade benpasset fick flyttas fram till fredag. Slog i knäet hårt som tusan i väggen igår och kunde inte gå på benet till en början. Idag känns det ok och det är ingen skada i knäet, bara ett rejält blåmärke. Men för säkerhetsskull bestämde jag mig för att skippa ben idag och istället fick det bli kondition!

Var sugen på ett riktigt mördarpass, och ett mördarpass fick jag till! När jag klev av visste jag inte om jag skulle kräkas, svimma eller rentav dö, haha! Älskar såna pass. Har den där underbara känslan som man bara får efter ett stenhårt pass, ni vet? Redo för att gå och sova igen. ;) men icke! Nu ska här ätas lunch, duschas och sen iväg till stan.

Fick en kommentar som jag tänkte svara på också! Ang varför jag stack till gymmet igår trots att jag inte var på topp.
Då kontrar jag såhär - vad gör du när du mår dåligt? Tittar på en film? Tar en promenad? Umgås med vänner? Precis så är träningen för mig. Ger mig lyckorus och får mig att må bra. (Nej, jag mår inte dåligt av att ha vilodag) Det är min medicin!
Sen tvingade jag mig inte, motivationen var bara inte lika hög som den brukar.


Dålig dag

Idag har jag haft en riktigt dålig dag. Allt har bara känts hopplöst och det enda jag ville när jag vaknade imorse var att somna om igen. Bra start!? 
Tog mig, utan motivation för en gångs skull, till gymmet iallafall och tänkte att det skulle peppa upp mig. Det hjälpte lite, men bara för stunden. 
Fick till ett bra pass åtminstone, styrka för bröst och triceps. Ett tips till er om ni verkligen vill köra slut på en särskild muskel och få mjölksyra; kör superset. Jag körde superset på triceps pushdowns och tricepsextensions, snacka om att jag var trött i armarna sen! 
Japp, den här bilden stämmer bra in på mig idag. Jag mår dåligt nu, men jag vet att jag kommer resa mig upp. Det är okej att känna, okej att inte alltid vara på topp - sålänge man reser sig upp igen! 
Sådana här dagar har vi alla och det tycker jag är viktigt att visa här i bloggen också. Visa att jag bara är mänsklig! 
Så det är därför det har varit tyst här i bloggen idag, och så lär det nog fortsätta. Förhoppningsvis vaknar jag upp på bättre humör imorgon! Kram på er. 

Foodprep

Något jag blivit duktig på är att sköta kosten. Dvs - planera, handla och tillaga ordentlig mat.
Har varit himla dålig på det tidigare och ofta har det blivit en skål med keso/kvarg till frukost, lunch och middag. Även till mellisarna! Sjukt gott, ja, men min kropp mådde inte bra av det. Var sjuk hipp som happ, trött konstant, tappade hår och hyn blev markant sämre. Är det värt det för en skål med frukostmat till alla dagens mål? För inte varierade jag mig heller - det var den där sablans skålen med keso/kvarg. Dag ut och dag in. Kanske en äggmacka på sin höjd.
Jag åt inte för lite eller så, tappade med andra ord inte vikt, men jag mådde så dåligt vilket syntes både på det yttre och det inre.

Jag lovade mig själv varje kväll att dagen därpå skulle jag se till att få i mig två lagade mål. Höll det förstås inte. Sänkte "kraven" och bestämde att ett mål per dag var tillräckligt. Men inte ens det åt jag.

OBSERVERA att detta inte grundades pga ätstörda tankar eller något sånt, bara ren lathet och så var det ju så gott.

Blev ett mål riktigt mål här och där, kanske ett eller två per vecka.
Tills jag fick nog och satte ner foten. Började planera bättre, handla hem mat/tina tex kyckling i kylskåpet över natten. Då var jag ju tvungen att äta det också. Började sakta men säkert må bättre ju fler tillagade mål jag åt. 
Nu har jag tagit det till en annan nivå, och "foodprepar" en till två gånger i veckan. Har fått in en vana att göra det på mina vilodagar, för det tar ju faktiskt någon timme att fixa ihop. (Har med andra ord blivit bättre på att ta en vilodag per vecka också. Viktigt att låta kroppen vila och återhämta sig!) 

Här nedan får ni se vad som serveras till lunch hos mig denna veckan. Kryddstarka nötfärsbiffar med kokt potatis samt laxfilé med ugnsbakad sötpotatis.

Det är så himla värt att ägna 1-2 timmar per vecka åt detta, för att sedan ha matlådor i kylskåpet att bara plocka fram, särskilt då jag brukar träna innan lunch och då kommer hem vrålhungrig. Detta gör det enkelt att välja bra mat och inte trycka i sig godis, mat från donken eller som i mitt fall, en skål med keso/kvarg, när hungern sätter in.

Matinspiration från min instagram

Här får ni lite matinspiration från min instagram!
Luncher och middagar som jag postat den senaste månaden



Ren foodporn, va? ;) 
Argumentet nyttig mat = äckligt håller verkligen inte! Älskar sådan här mat och det tar inte mer än en kvart att fixa ihop en av dessa tallrikarna. Jag lovar!