Cashew/kidney-biffar

La upp denna bilden på min instagram häromdagen, och fick många frågor efter receptet, så jag tänkte att jag kunde posta det här! Salladen består bara av avokado, fetaost, gurka och tomat. 
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 230g (en förp) kidneybönor
  • 300g krossade tomater
  • 2tsk sambal oelek
  • 200g cashewnötter (eller andra nötter/frön) 
  • 1 dl fiberhavregryn 
  • 3msk fiberhusk
  • Färsk basilika 
  • Salt
  • Cayennepeppar, vitpeppar
Börja med att fräsa den finhackade löken tillsammans med vitlöken i lite kokosfett/olja. Ställ åt sidan och låt svalna. Under tiden, mixa cashewnötter, krossade tomater, kidneybönor, basilika och havregrynen som hastigast (skall vara bitar av cashews kvar). Tillsätt salt, vitpeppar och cayennepeppar efter smak
Blanda ihop smeten med den nu avsvalnade löken och fiberhusk. Forma till biffar och stoppa in i ugnen på 200 grader i 15minuter. Vänd efter halva tiden och sätt gärna igång grillfunktionen de sista minuterna!

Kommentarer
Rebecka

Gjorde dessa förra veckan och frös ner, åt till lunch idag och käära nån så goda dom var! Perfekta, älskar att dom smakade så mycket av krossade tomaterna :)

2013-08-14 13:18:44
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: